Családi kerékpáros bulit szervez szombatra, a Factory Sportarénában a Miskolc Holding Zrt. Az eseményen bemutatkoznak világ- és magyar bajnokok, de természetesen a biztonságról is tájékozódhatnak a kilátogatók amellett, s lesz zene és sportolási lehetőség is.

 

A kerékpáros családi napon triál és egykerekű versenyt is láthatnak az érdeklődők, amelyre érkezik Fábián Márk világ- és Európa-bajnok egykerekűs is, aki 8 évvel ezelőtt kezdte a monociklizést, s 2006-ban indult először egykerekűs versenyen.

A fiatal versenyző leginkább triál és magasugrás kategóriákban indul a megmérettetéseken, korábbi, saját rekordját is túlszárnyalta nem rég, így magasugrásban 124 centiméterről 134 centiméterre emelte a világrekordot.

A magasugrásnak két változata is van. Az egyikben egy lécet kell átugrani, a másikban pedig egy akadályra ugrást tartalmaz a versenyszám. Vélhetően a szombati családi biciklis napon mindkét fajtából láthat elképsztő mutatványokat a közönség Fábián Márktól. A családi napra azonban az egykerekűs mellett érkezik gold sprint magyar- és világbajnok is.

A gold sprint egy egy az egy ellen verseny, amikor a kerékpárokat görgőre helyezik, a versenyzők pedig tekernek, ahogyan csak bírnak. Ötszáz métert kell letekerni, aki gyorsabb, az nyer.

Egri Zsuzsa, a Factory vezetője elmondta, az illusztris vendégek, akik Fábián Márk mellett érkeznek, a tavalyi varsói világbajnokságon szerezték meg a bajnoki címet. A debreceni Porcsin Levente, illetve a budapesti Németh Anna mutatja majd be, hogyan is kell gyorsan tekerni. A kocsmasportból fejlődő gold sprint miskolci versenyére bárki nevezhet majd, a legjobb 16 versenyző pedig egyenes ági kiesésben csap össze.