Sajnálkozását fejezte ki csütörtökön Vidnyánszky Attila, amiért nem igazította helyre Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a teátrum korábbi műsorára tett „igaztalan és bántó szavait″.

 „Sajnálom, hogy a jelenlétemben igaztalan és bántó szavak hangoztak el a Nemzeti Színház eddigi műsoráról. Hibáztam, amikor nem igazítottam helyre ezeket a szavakat akkor, amikor kimondattak. Most megteszem″ – olvasható Vidnyánszky csütörtöki közleményében. „A Nemzeti vezetőjeként azon fogok dolgozni, hogy közös, valós kérdéseinkre egymást megbecsülve keressünk válaszokat” – írta Vidnyánszky.

Vidnyánszky Attila korábban az RTL Klub szerdai Híradójának úgy nyilatkozott a Kerényi-féle botrány kapcsán, hogy nem ért egyet a mondattal, és felháborodásának az esemény után hangot is adott, de aztán hozzátette, hogy „az, hogy a Nemzeti Színházban olyan súllyal van jelen a homoszexualitás témája, én úgy gondolom, hogy az nem felel meg annak a súlynak, amilyen súllyal a magyar társadalomban ez a kérdés jelen van. Tehát sokkal nagyobb problémának van feltűntetve, ezt viszont én is így gondolom″.