Miskolc a trafikmutyi fővárosa , hiszen két fideszes önkormányzati képviselő családja a kiosztott koncessziók mintegy egynegyedét vihette el – jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke kedden.

 

Az Észak Online tudósítása szerint Gúr Nándor szocialista képviselő miskolci tájékoztatóján kijelentette: Kriza Ákosnak, Miskolc fideszes polgármesterének és Sebestyén Lászlónak, a Fidesz miskolci elnökének – amennyiben, bár erre kevés az esély, nem az történt, ami Szekszárdon és Hajdúszoboszlón, s nekik nem volt részük Takács Gábor és Nánási-Kocsis Norbert családtagjainak helyzetbe hozásában – azon kellene dolgoznia, hogy érvénytelenítsék a pályázatokat, s a tisztességes miskolci kereskedők visszakapják üzleteiket. Tegyenek rendet Miskolcon, hiszen az olyan embereknek, mint Takács Gábor és Nánási-Kocsis Norbert, nincs helyük a közéletben – szögezte le a szocialista politikus.
Az eszon.hu emlékeztetett: Miskolcon legalább két fideszes önkormányzati képviselő érintett a trafikmutyiban: Takács Gábor kereskedelmi igazgató felesége, szülész-nőgyógyász anyósa és öccse szerzett összesen 12 koncessziót, Nánási-Kocsis Norbert fogorvos felesége négyet, illetve még négyet egy olyan asszony, aki a sajtóhírek szerint Nánási-Kocsis Norbert anyósa, nyugdíjas tanárnő. Ez a 20 trafik a Miskolcon kiosztott koncessziók közel egynegyede. És ezek csak azok a koncessziók, amelyek közvetlenül a két fideszes képviselőhöz köthetők – írták.
Keddi sajtótájékoztatóján Gúr Nándor az egész trafiküggyel kapcsolatban kijelentette: „senki se higgye azt, hogy a gátlástalan mutyinak nem lesznek következményei a 2014-es kormányváltás után. Az MSZP ugyanis, ha a pályázatokat addig nem vonják vissza, megteszi a szükséges lépéseket. És ez nemcsak a trafikmutyira, hanem a szintén nagy botrányt kiváltó állami földhaszonbérleti pályázatokra is vonatkozik.”