Három évre felfüggesztett két év  börtönt kapott közveszélyokozásért és lopásért az az ötven éves mezőcsáti férfi, aki többször is megcsapolta a földgázvezetéket.
A vádlott férfi házában a gázszolgáltató számlatartozás miatt még 2010 végén megszüntette a szolgáltatást. Ekkor a gázórát leszerelték, a csőcsonkot lezárták és leplombázták, de a következő év eleji ellenőrzés során a plombát leszakítva találták. A házban a gázt szabálytalanul továbbvételezték. A környéken erős gázszagot éreztek. A szolgáltató ekkor a vádlott telkén kívül vágta el a leágazó vezetéket és ott zárta le a cső végét, azonban egy hónappal később, amikor ismét ellenőrizni mentek, azt tapasztalták, hogy a fővezetékről vízvezeték csövekkel és szerelvényekkel ismét bekötötték a gázt a házba. A környéken igen erős gázszag terjengett.
A szerelők értesítették a rendőrséget és a tűzoltókat, velük együtt mentek be az ingatlanra és a gázt újfent elzárták. A szerelők azt tapasztalták, hogy a házban működő gázberendezéseket nyomáscsökkentő nélkül, a megengedett nyomás többszörösével üzemeltették. A szakértő megállapította, hogy a szerelés szabálytalanul, vízvezeték csövekkel történt, a gáz nagy nyomással szivárgott, ezért reális lehetősége volt a gáz belobbanásának vagy akár robbanásnak is, mely a településen a többi épületet és az emberek életét veszélyeztette.
A vádlott a „méretlen” időszakban 413 ezer forint értékben használt el gázt fizetés nélkül. boon.hu