Az Encsi Rendőrkapitányság eljárást  indított csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló információk szerint Aszaló belterületén 2013. május 22-én 15.40 óra körüli időben korábbi nézeteltérés miatt L.Ferencné 35 éves, G. Ilona 23 éves, G. Károlyné 55 éves, G. Judit 24 éves helyi és Mné. G. Izabella 30 éves sajószentpéteri lakos tettleg bántalmaztak egy aszalói házaspárt. A cselekmény következtében a sértettek 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek.
Megyénk útjain az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi kárral végződő ütközés öt esetben jutott a rendőrség tudomására.
Egy 30 éves sajószögedi férfi éjjel 01.25 órakor személygépkocsival közlekedett Sajószöged felől Sajóörös irányába. A rendelkezésre álló információk szerint a sofőr a jármű sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, melynek következtében az erősen jobbra ívelő útkanyarulatból kiérve elvesztette uralmát a gépkocsi felett. Az autó keresztbe fordult az úttesten majd lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára ahol a vízelvezető árok betonozott szélének ütközött és a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a jármű vezetője, illetve mindkét utasa megsérült. A kiérkező mentők mindhármukat kórházba szállították, ahol a kezelőorvos megállapította, hogy a sofőr és a mellette utazó férfi súlyos, a hátul utazó fiatal nő könnyű sérüléseket szenvedett. Mivel az autóban ülők egyike sem rögzítette magát biztonsági övvel illetőleg a jármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda ittasságot jelzett, ezért mindhármukkal szemben a rendőrség közigazgatási eljárást kezdeményezett.
A gépkocsi a baleset következtében oly mértékig rongálódott, hogy azzal a közlekedésben való részvétel közvetlen balesetveszéllyel járna, ezért a jármű forgalmi engedélyét a rendőrség a helyszínen bevonta.