A miskolci közgyűlés Fidesz és MSZP frakciója egyhangúlag fogadta el a miskolci rendőrkapitány éves beszámolóját. Egyedül a Jobbik tiltakozott, ami a párt szerint mutatja, a lakosság csak a radikálisoktól várhatja a rendteremtést Miskolcon.

 Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elmondta, a miskolci rendőrkapitány beszámolójából az derült ki, hogy a város közbiztonsága talán soha nem volt még ennyire rossz, és az, hogy a kapitány szerint a közeljövőben ennél csak rosszabb várható.

Erre a beszámolóra és az abban prognosztizált sötét jövőre pártoktól függetlenül valamennyi képviselőnek nemet kellett volna mondania, számon kérve a Fidesz kormányt, amiért nem biztosítja a Miskolci Rendőrkapitányság eredményes működéséhez szükséges feltételeket, hangsúlyozta a képviselő. Aláhúzta, azzal, hogy a Fidesz és az MSZP elfogadta a dokumentumot, azt üzenték Pintér Sándornak, hogy a miskolciak elégedettek a város közrendjével, ami nem igaz.

„Ma a borsodi megyeszékhelyen úgy tűnik, csak a miskolciak és két jobbikos képviselő gondolja úgy, hogy rossz a közbiztonság. A maradék 22 fideszes és szocialista politikus pedig eldöntötte, hogy jó. 2014-ben a miskolciakon a sor, hogy szavazataikkal egyértelművé tegyék, kinek van igaza.” – fogalmazott Jakab Péter.