Ezt követeli az MSZP-frakció, mert csődhelyzetbe jutott a közlekedési társaság. Pénz nincs, titkosítás viszont van.

 

Egyre világosabb, hogy a miskolci közösségi közlekedési szolgáltató, az MVK Zrt. csődközeli állapotba került, s csődbe is jut, ha a tulajdonos nem avatkozik közbe. A cég katasztrofális helyzetét azonban a városvezetés minden lehetséges eszközzel megpróbálja leplezni, nem hajlandó beismerni, mekkora a baj. Hiába távolították el három hete a társaság vezérigazgatóját, a probléma ezzel nem oldódik meg, hiszen nem egyedül – az egyébként nyilvánvalóan alkalmatlan – Kókai Ernő a felelős a kialakult helyzetért. Rendszerszintű változtatásra van szükség, ezért az MSZP felszólítja dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy menessze a társaság szakmai felügyeletét ellátó Miskolc Holding igazgatótanácsát is. Minderről dr. Simon Gábor szocialista önkormányzati képviselő beszélt pénteken Miskolcon, dr. Tompa Sándor képviselővel közösen megtartott tájékoztatóján.

A miskolci önkormányzat májusi közgyűlésén, csütörtökön a testület fideszes többsége felhatalmazta dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy írja alá a következő szándéknyilatkozatot: „Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának szándékában áll a helyi közösségi közlekedés fenntartása és mindent megtesz a finanszírozás biztosítása érdekében”. Minderre azért volt szükség, mert úgynevezett komfortlevelet kért az MVK Zrt. tulajdonosától (hivatalosan a Miskolc Holdingtól, közvetve a Holding-tulajdonos önkormányzattól) a társaság könyvvizsgálója, a Prime Audit Kft. Komfortlevelet akkor szokott kérni a könyvvizsgáló, ha a társaság működési cash-flow kimutatása negatív, és a cégnek sem a működése, sem pedig a vagyoni helyzete nem teszi lehetővé külső forrás bevonását. Magyarul: a társaság csődhelyzetben van. Ez egyébként a mérlegadatokból is kitűnik, hiszen az 5 milliárd forintos éves árbevételből gazdálkodó társaság tavaly december 31-én 8,3 milliárd forintos kötelezettség-vállalást görgetett maga előtt, ez 2011-ben még 4 milliárd körül mozgott. Az MVK Zrt. évek óta masszívan veszteséges, tehát esély sem látszik arra, hogy tulajdonosi segítség nélkül kikeveredhetne ebből a helyzetből.

Dr. Simon Gábor a pénteki tájékoztatón elmondta: hónapok óta egyre jobban látszik az MVK Zrt. vergődése, s az MSZP hónapok óta mondja is, hogy nagy a baj. Hiszen az állam idén már egy fillérrel sem támogatja a helyi közösségi közlekedést, ami azt jelenti, hogy az amúgy súlyos helyzetben lévő társaság 2013-ben közel 600 millió forinttal kevesebből gazdálkodhat. Ehhez társul, hogy a városvezetés képtelen megfelelő menedzsmentre bízni az MVK Zrt. irányítását. 2010 októbere óta ugyanis, amióta a Fidesz vezeti ezt a várost, már a harmadik általuk kinevezett igazgatót rúgják ki. A három hete eltávolított Kókai Ernőről már a kinevezésekor tudni lehetett, hogy képtelen lesz megbirkózni a feladattal: sem Miskolcot, sem a céget nem ismerte, ráadásul sohasem vezetett még közösségi közlekedéssel foglakozó társaságot. Ugyanakkor – mutatott rá dr. Simon Gábor – nem lehet egyedül Kókaival elvitetni a „balhét”, hiszen az MVK Zrt.-nek van egy felügyelőbizottsága is, tagjai között például a Fidesz alelnöke, az EP-képviselő Pelczné dr. Gáll Ildikó férjével, Pelcz Gáborral. A cég ráadásul tagvállalata az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holding Zrt.-nek is, azaz a szakmai felügyeletet a holding igazgatótanácsa látja el. Megítélése szerint a csődközeli helyzetért a felügyelő bizottságot és a holding it-jét is felelősség terheli. „Agyrém: odáig jutotta cég, hogy Miskolc önkormányzatának közgyűlésén egyáltalán kérdésként merülhet fel, szükség van-e közösségi közlekedésre, vagy sem” – jelentette ki dr. Simon Gábor.

Dr. Tompa Sándor egyebek mellett elmondta: az MVK a közelmúltban bevezette az autóbuszok kétnaponkénti tankolását. Mindez azt eredményezte, hogy a buszokból több esetben is menet közben fogyott ki az üzemanyag. Persze erre is megvan a hivatalos magyarázat, az MVK Zrt. szerint nem a gázolajhiány okozza a problémát: azt állítják, hogy „a jelenlegi, futás-takarékos megoldással, 5 autóbusz esetében a tank aljából felszívott üzemanyag szennyezett volt, így a tüzelőanyag ellátó rendszer szűrői eltömődtek.” Ez szerinte legalább akkor nonszensz, mint az, hogy a márciusi, áprilisi járatkimaradások oka az elhúzódó téli időjárás.

A képviselő arról is beszélt, hogy Miskolc Holdingban 10 évre titkosították a tagvállalatokat – köztük például az MVK Zrt.-t is – érintő, döntéseket előkészítő, megalapozó szakmai anyagokat, tanulmányokat. Így maga a döntés hiába nyilvános, a döntést kiváltó okokról nem lehet tájékozódni. Éppen ezért követelte, hogy a titkosítást oldják fel, legyen minden miskolci számára nyilvánvaló, milyen helyzetben vannak a holding tagvállalatai, az önkormányzat cégei.

Forrás: eszakonline.hu