Lapszemle a szombati Északból
Borsod-Abaúj-Zemplén – Négy hónapja fizetés nélkül dolgoznak az emberek az encsi Abaúj Bútoripari Zrt.-nél – tudta meg az Észak-Magyarország Hocza Tamástól, a Jobbik megyei alelnökétől.

 

A politikus szerint nyílt titok az abaúji városban, hogy bajban van a bútorgyár. Az alelnök jelezte, bár a napokban hozzájutottak egy fél havi fizetésükhöz a dolgozók, egyébként december óta nem kaptak munkabért. A napilap megkeresésére a bútoripari cég ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni. Azt mondta, két hét múlva lesz a cégnél közgyűlés, utána tud bővebb információkkal szolgálni. Ódor Ferenc, Abaúj országgyűlési képviselőjétől úgy tudja az Észak-Magyarország, hogy gondok nem újkeletűek, akkor kezdődtek a bajok, amikor 2011-ben a Jógazda Takarékszövetkezet ellen felszámolási eljárás indult, mivel a csődbe ment pénzintézetnél volt a hitelük. A képviselő hangsúlyozta, az Abaúj Bútoripari Zrt. termelő vállalat, Németországba gyárt kárpitozott bútorokat. A cég megmentésének ügyében tárgyalások folytak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterrel, most az ő döntésére várnak – írja a szombati Észak-Magyarország.
A szabad vállalkozási zónák meglévő, 47 kistérséget és 913 települést érintő száma 14 kistérség 177 településével bővült. A kedvezményezettek között van a miskolci kistérség is, ami új munkahelyeket hozhat a jövőben a megyeszékhely körzetében. Hogy tudnak-e már a lehetőségről, és ha igen, mit az érintett települések vezetői és mit szólnak hozzá a munkaadók, kideürl az Észak-Magyarország szombati számából.
Volt pár döntetlenünk mostanában, de ahogy megy a hajó ebben a viharban, a játékosok jól reagáltak, a Ferencváros és Debrecen elleni meccsek nekem győzelemmel érnek fel – nyilatkozta a vasárnapi, KTE előtti összecsapás előtt Kovac Zoltán, a DVTK vezetőedzője az Észak-Magyaroszágnak. Kovac szerint a csapata 30 százalékát nyújtja annak, amit ő elvárna tőlük. A DVTK vezetőedzője úgy véli, a nyugati országokban nagyobb az edzők hatalma. Odakint egy játékos csupán egy alkalmazott, akinek az a dolga, hogy azt tegye, amit az edzője mond. Ott fel sem merül, hogy ő fogja eldönteni, bele fog szólni, hogy minek kellene történnie. Ezen kellene itt változtatni, ez tehetné sikeresebbé a magyar válogatottat is. Azt is mondta: itthon túl vannak sztárolva a labdarúgók ahhoz képest, amire európai szinten képesek. A részletek a szombati Észak-magyarországban olvashatók.