Radnai László bűnbánó maffiózó  vallomása szerint az éppen szükésben lévő Portik Tamás egy híres újságírónak 3 millió forintot, egy híres tévés műsorvezetőnek egy másfél mlliós Patek Philippe-órát ajándékozott. Hogy ne piszkálják az ügyeit. Pedig az újságírók lefizetése sajnos közel sem olyan gyakori jelenség, mint esetleg gondolná az ember.

 

Ahhoz képest, hogy sokáig gazdasági újságíró voltam, összesen kétszer találkoztam közelről újságírói korrupcióval, és abból is csak az egyik esetben akartak engem korrumpálni. Utóbbi eset azután történt, hogy írtam egy nem is túl izgalmas cigarettaügyi cikket a Magyar Hírlapba. Egy kollégám figyelmeztetett, hogy szerinte nemsokára meg fognak keresni, és tényleg jelentkeztek egy dohánygyártól, hogy érdekesnek találták a cikkemet, és nem lenne-e kedvem írni nekik egy 2-3 mondatos vázlatot a sajtóstratégiájukhoz, százezer forintért plusz áfa. Azt többször is megismételték, hogy csak néhány sorról van szó, amit az esetleges cégadataimmal együtt azonnal el is küldhetnék. Annyira rutinügy voltam, hogy még találkozni sem akartak velem. A másik az volt, amikor az Autóker Holding ügyeiben kutakodtam, és az egyik cégvezető átadott egy paksamétát. Irtó izgatottan mentem vele haza, hogy aztán leessen az állam, a papírok ugyanis nem egy szemét üzletembert, hanem egy szemét újságírót lepleztek le, aki a Kurírban kezdett sorozatot írni az Autóker ügyeiről, mire felajánlottak neki egy autót potom áron, a csajának meg állást Szegeden. Abba is hagyta a sorozatát.

Na de ki lehetett a hárommilliós és az aranyórás kolléga? Ha van tipped vagy tuti infód, írd meg ide. Ha téged próbáltak újságírüként korrumpálni, azt is írd meg! cink.hu