Ismert újságírókat pénzelt az alvilág  a Portik Tamásra valló Radnai László vallomása szerint, amely a HVG birtokába került.
Hárommillió forint és egy másfél milliós Patek Philippe karóra – ezekkel „kenyerezte le” az olajszőkítésből milliárdokra szert tett Energol Rt. volt marketing igazgatója, a hét gyilkosságra való felbujtással meggyanúsított, köztük Prisztás József megölésének ügyében már vádlott Portik Tamás a magyarországi újságírás két ismert alakját (egy televíziós műsorvezetőt és egy napilap munkatársát), hogy „próbálják őt jó színben feltüntetni” és hogy „korrekten viselkedjenek vele” – mondta a rendőrségen 2012. augusztus 3-án tett vallomásában Radnai László.
Szabadon engedték az egykori olajost, elnöki kegyelemre vár
A Portik Tamás ellen folyó büntetőeljárások közül a Prisztás-ügy tárgyalása május 17-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken. Az Energol volt vezetőjét azzal gyanúsítják is, hogy az ő megrendelésére hajtották végre az Aranykéz utcai merényletet 1998-ban és lőtték le Seres Zoltán vállalkozót 1999-ben. Portik egyébként ezekben az években szökésben volt, az Energol Rt. által elkövetett adócsalás miatt körözték. Ügye 2003-ban évült el, a rendőrség törölte a keresett személyek közül.
A másfél évtizede történt emberölések felderítésében, úgy tudni, hogy Radnai László vallomása jelentősen segítette a rendőrök munkáját. Feltehetőleg valamilyen megállapodás alapján, mert a kecskeméti maffiaperben tizenkét év szabadságvesztésre ítélt Radnai egészségi állapota miatt szabadlábra kerülhetett. Ez elvileg harminc napra szólhat, ám az egykori olajosnak az egy hónap letelte után sem kellett visszamennie a rácsok mögé. A Pestisrácok.hu értesülései szerint jelenleg a köztársasági elnöki kegyelemre vár.
Lefizetett újságírók 
A Portik Tamás felbujtására történt emberölésekről tett vallomásai mellett – a lap birtokába került jegyzőkönyv részlete alapján – Radnai arról is beszámolt az őt tanúként meghallgató őrnagynak, hogy egykori üzlettársa hogyan próbálta elintézni, hogy a sajtóban ne jelenjenek meg vele kapcsolatban negatív hírek, vagy egyáltalán semmi se jelenjen meg. A volt olajos állítása szerint természetesen pénzzel.
„Az 1997-es év vége fele, amikor én az olajügyekből kifolyólag előzetes letartóztatásban voltam a Gyorskocsi utcai fogdán, akkor bent járt nálam az akkori ügyvédem… Valahogy szóba került Portik Tamás, és én kérdeztem, mi van vele, mit tud róla. Ekkor elmondta nekem az ügyvédem, hogy Portik T. Tamáson keresztül hárommillió forintot küldött el neki azzal, hogy azt adja át (…) újságíró részére.” 
Radnai László is megemlítette, hogy Portik ekkor szökésben volt, és azt állította, hogy azért küldött pénzt az újságírónak, hogy „róla ne cikkezzenek az újságok, ne írjanak róla semmit… az volt a kérés, hogy Portikot próbálják jó színben feltüntetni.”
Soha meg nem jelent cikk
A volt olajos ezt követően arról számolt be a rendőröknek, hogy 2009-ben, Jozef Rohác (a Fenyő-gyilkosság egyik vádlottja) elfogása után az újságíró felkereste őt a szegedi Csillag börtönben. Az ürügy állítólag a kecskeméti maffia-per volt, de az újságíró nem erről, hanem Rohác elfogásáról érdeklődött, Radnai úgy érezte, hogy az ő ügye nem igazán érdekelte őt. „Én mondtam neki, hogy korrektek voltunk vele korábban (utaltam a hárommillió forintra). Láttam az arcán, hogy tudja, miről van szó. Ezután annyit kértem tőle, hogy ezek után is viselkedjünk egymással korrektül.” A férfi megjegyezte, hogy az újságíró nem írta meg azt a cikket, amelynek ürügyén a bv-intézetben felkereste őt.
Egy másik, szintén ismert (televíziós) újságírónak, Radnai László állítása alapján Portik Tamás azzal köszönte meg, hogy nem közölt róla rossz cikkeket, hogy másfélmillió forintos Patek Philippe órával lepte meg. Az értékes karórát maga Radnai László vásárolta meg, s adta át Portik egyik embere jelenlétében a televíziós újságírónak. „Személyesen mondtam el neki, hogy mit üzent Portik Tomi. Az volt az üzenet, hogy köszöni, hogy korrekten viselkedett vele szemben és reméli, hogy ezután is az lesz, ezért kéri, hogy fogadja el ezt a csekély ajándékot.”
Az egykori olajos szerint ezt az órát néhány év múlva a margitszigeti Thermal Szálló uszodájának a szekrényéből ellopták az újságírótól. hvg.hu