Csöbör: a baloldal, a választásokra készülve, lepaktált az alvilággal

Ezzel a címmel tartott szerdán délelőtt sajtótájékoztatót Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő Miskolcon, felszólítva a miskolci szocialistákat: „határolódjanak el a maffiabaloldaltól, a maffiától és a maffiamódszerektől”.

 

Mint elmondta, a közvélemény néhány nappal ezelőtt döbbenten vehette tudomásul, hogy 2010-ben a baloldal, a választásokra készülve, lepaktált az alvilággal, ami Csöbör Katalin szerint az elmúlt húsz év legsúlyosabb politikai botránya. (archív fotó)

– Az időközben előkerült hangfelvételekből az derült ki, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője és az alvilág ismert szereplője az akkori ellenzéki politikusok elleni lejárató akciókban egyeztek meg. Azzal a Portik Tamással kötöttek paktumot, akit több gyilkossággal is vádolnak. Lényegében forródrót volt az alvilág és a szocialisták között, és elég volt csengetni a pártból, a maffia pedig készséggel szállította a megrendelt hamis információkat – fogalmazott a képviselő.

Mint mondta, „ha nem volt információ, akkor gyártottak, egész Portik-filmstúdiók, forgatókönyvírók és internetes oldalak dolgoztak a baloldali kampány sikeréért: lejárató videókat készítettek, zsaroltak, megvesztegettek, lejárattak. A hangfelvételekből az is kiderült, hogy a maffiavezér rendszeresen pénzelte a szocialista politikusokat, azaz megvesztegette őket, az igazságszolgáltatás befolyásolásáért cserébe. Magyarul szólva, az alvilág pénzelte a baloldalt!” – hangsúlyozta Csöbör Katalin, aki arról is szólt: a Hajdú-Bét ügy a mai napig nincs erkölcsileg lezárva, „500 károsult család pénze szőrén-szálán eltűnt”.

– Jól emlékszünk még, hogy Bajnai Gordon magyarázata erre úgy szólt: nem értettünk hozzá. A baloldal, ha eddig még nem, most erkölcsileg végleg megbukott, mert aki bűnözőkkel szövetkezik, az maga válik bűnözővé. Ezért a magyar baloldal: maffiabaloldal – hangoztatta a fideszes képviselő, kiemelve: „az időközi választások hétről hétre megmutatják, hogy az ország és benne Miskolc nem kér a maffiabaloldalból, senki nem akarhatja, hogy ezek az emberek még egyszer hatalomra kerüljenek”.

Csöbör Katalin a tájékoztató végén felszólította a miskolci szocialistákat: „határolódjanak el a maffiabaloldaltól, a maffiától és a maffiamódszerektől”.