„Nem vagyok híve annak,  hogy valaki rokonait üzletrészhez juttatja” – fogalmazott Navracsics Tibor a Hír Tv-ben a trafikmutyival kapcsolatban. A miniszterelnök-helyettes szerint ha hivatallal való visszaélés vagy akár korrupció valósul meg, akkor élni kell a büntetőjog adta eszközökkel.

Büntetőjogi felelősségre vonást sürget a közigazgatási és igazságügyi miniszter a dohánykoncessziós pályázatok során előforduló esetleges visszaélések miatt. Navracsics Tibor erről a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában beszélt. Hozzátette: volt olyan fórum, ahol ezt a véleményét szóvá tette.

 

 
„Én önmagában valóban nem vagyok híve annak, hogy valaki rokonait üzletrészhez juttatja, vagy visszaél esetleg egy olyan pozícióval, amelynek révén üzletrészhez juttathatja” – fogalmazott az igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes.

 

„Ebben az esetben, hogyha hivatallal való visszaélés vagy akár korrupció valósul meg, akkor élni kell a büntetőjog adta eszközökkel, tehát aki ilyen információról tud, az tegyen feljelentést, és akkor ki kell vizsgálni ezeket az eseteket” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy erről beszélt-e kormányülésen vagy frakcióülésen, Navracsics azt válaszolta: „volt már olyan fórum”, ahol szóvá tette. A fogadtatásról szólva azt mondta: „volt, aki odafigyelt rá és volt, aki nem”.