Folytatódik a Miskolci Egyetem rektorának korábbi feljelentése nyomán kezdődött nyomozás, amelyet ismeretlen tettes ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt indított Prof. Dr. Patkó Gyula az egyetem nevében, idén február elején – emlékeztetett május 1-jei közleményében a rektor. Megemlíti: közben egy másik, belső ellenőri vizsgálat is zajlik – a felügyeleti eljárás rövidesen lezárul.
A rektori közlemény kitér arra: az intézkedések nyomán blogok áradata született, egyetemi szerződéseket kiteregetve, köztük – a rektor szerint – valótlan összefüggéseket vázolva keltik az egyetem, annak korábbi és jelenlegi vezetői rossz hírét. A rektor, mint írja, ezeknek kívánt gátat vetni, amikor május 1-jén az intézmény egyes irodáit lezáratta, hogy a bennük lévő adatokat, iratokat sértetlenül bocsássa a rendőrség rendelkezésére.
Azt nem sikerült megtudnunk (a sajtóreferens hárított , a rektort pedig nem sikerült elérnünk), mely irodákra került lakat, illetve hány irodára, s miért épp azokra. boon.hu