Korábbi írásunkban már  rávilágítottunk a Győr-Moson-Sopron megyei trafik-trutyi esetekre, amit most Heves megyei körképpel folytatunk. Valóban lehetnek olyan esetek, amiknek szálai a megyei kormányhivatalig vezetnek?

 

A helyi jobboldal nem tud arról arról, hogy Egerben a városvezetés fideszes többsége döntötte volna el a sikeres pályázók sorát, egyéb forrásainkból viszont úgy értesültünk, ha volt is hasonló, az inkább magasabb szinten, a megyei közgyűlés vagy a kormányhivatal vezetői között játszódott le, közli írásában az egrihirek.hu.

A Heves Megyei Kormányhivatalhoz köthető szálakat erősíti, hogy a hivatal hatósági főosztály főtanácsosa, Kovácsné Panyik Andrea nyert 1-1 helyet Mátraszentimrén, Verpeléten, Markazon és Kompolton. A kormányhivatal főtanácsosának férje is közel került a tűzhöz, ős is négy dohányboltot vezethet majd, az ő települései: Visonta, Domoszló, Kál és Recsk.

Az egrihirek.hu arról is beszámol: Gyöngyösön négy-négy dohánybolt működtetését nyerte el Zele Sándor, Doros Ákos és az ismert kézilabdás, Kotormán Attila. Zele Sándornak sok köze nincs Gyöngyöshöz, ő egy káli építési vállalkozó. De nincs ez másként Doros Ákossal sem, aki a Facebook-adatlapja szerint Franciaországban él. Ő nem mellékesen Horváth László fideszes országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője mellett dolgozó kabinetfőnök, Doros Péter testvére. De egyes sajtóértesülések szerint a Gyöngyösön szintén négy trafikot nyerő Hajmási Péter Pál is jó ismerőse Horváth Lászlónak.

Pétervásárán Eged István lett a befutó, a városban egy, míg a környéken még kettő dohánybolt üzemeltetése jutott neki. Nos, Pétervására fideszes polgármesterét egészen véletlenül Eged Istvánnak hívják, ám ő a megyei napilap érdeklődésére úgy reagált, hogy nem ő a nyertes, hanem egy távoli rokona.

Sirok egyetlen trafikját Tuza Gáborné vezetheti majd. A település polgármesterét Tuza Gábornak hívják.

 

Megyei MSZP-s vezetők mai sajtótájékoztatójukon próbálták meglovagolni a témát. Korózs Lajos elnökségi tag és Sós Tamás országgyűlési képviselő sem jött még rá arra, hogy a megyei embereket és a médiumokat is szinte kizárólag csak a konkrétumok érdeklik. Csupán három egri nevet dobtak be a kalapba, így fogalmaztak: „senkinek nem ismeretlen Egerben Farkas Imre Péter, Orosz László, vagy Molnárné Brinza Edit neve”. A felvetésüket nem részletezték, inkább az országos politikusok korábbi töltényeit puffogtatták. Orosz László említésével nyilván a fideszes önkormányzati képviselő, Orosz Ibolya férjére gondoltak, akinek teljes neve: Orosz Viktor László. Ennek ellenére elképzelhető, hogy van egyezés, de ezt még senki nem erősítette meg vagy cáfolta hivatalosan.

Sokkal többre nem futotta a válaszként közleményt kiadó Gondos Istvántól sem. A Heves Megyei Közgyűlés fideszes frakcióvezetője szerint ők mindent jól csináltak, hiszen csak a családoknak adtak újabb megélhetési lehetőséget, és úgy véli: „az is egyértelmű, hogy a baloldal ebből akar indulatot kovácsolni, feszültségeket kelteni és elterelni a figyelmet a saját botrányáról”.

A Hírhatár, folytatva a trafik-mutyiról szóló körképet, hamarosan újabb írással jelentkezik, amiről annyit elárulhatunk: nem biztos, hogy olcsó mulatság lesz trafikosnak lenni! http://www.pestmegyei-hirhatar.hu