Folytatódik a Miskolci Egyetem rektorának korábbi feljelentése nyomán kezdődött nyomozás, amelyet Patkó Gyula ismeretlen tettes ellen, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt indított. Az egyetem közleménye szerint május 1-jén a rektor az intézmény egyes irodáit lezáratta, hogy a bennük lévő adatokat, iratokat sértetlenül bocsássa a rendőrség rendelkezésére, a felmerült gyanú teljes körű kivizsgálásához.

2012 őszén belső ellenőri vizsgálatot indított a rektor, amellyel egyes gazdasági események alakulására szándékozott fényt deríteni az általa vezetett intézményben. Közben egy másik, hasonló okokkal indult belső ellenőri vizsgálat is zajlik – a felügyeleti eljárás rövidesen lezárul, amelyet az eredmények tükrében intézkedések követnek.

„A revizori vizsgálat lezárását megelőzően blogok áradata született – ezek névtelen szerzői egyetemi szerződéseket kiteregetve, köztük valótlan összefüggéseket vázolva keltik a Miskolci Egyetem, illetve annak korábbi és jelenlegi vezetői rossz hírét. Bizonytalanságot keltenek az egyetemi e-mail címekre kiküldött levelek – befolyásolva az egyetemi dolgozók hangulatát egy egyébként is nehéz helyzetben.
Időközben az egyetem legfelsőbb vezetőiről szóló, tendenciózusan összeállított, ártó szándékú híresztelések is napvilágot láttak” – fogalmaz az egyetemi közlemény, hangsúlyozva: az ősszel kezdődött folyamat megállítása érdekében az egyetem rektora május 1-jén, szerdán délután az intézmény egyes irodáit lezáratta, hogy a benne lévő adatokat, iratokat sértetlenül bocsássa a rendőrség rendelkezésére a felmerült gyanú teljes körű kivizsgálásához és megnyugtató lezárásához.