„Miskolc városvezetése, élén  Kriza Ákos polgármesterrel, tavaly óta új értelmet akar ráerőszakolni a munka ünnepére: polgárinak nevezett majálist szervez a Népkertben. A miskolciak számára azonban a majális igazi, hagyományos helyszíne mindig is a Csanyik marad. A hatalmas zöld tér, amely a szabad mozgás, szó és gondolkodás jelképe, ahol közös bográcsozás, játék, beszélgetés zajlik. Éppen ezért, ha a fideszes városvezetés nem is, de az MSZP idén is megrendezi a csanyiki majálist” – írja hétfői közleményében Gúr Nándor az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke és dr. Simon Gábor, a párt városi elnöke.

 

Az MSZP a hagyományokhoz híven most is sátorral, vendéglátással, programokkal várja a miskolciakat. Arra kérik a városlakókat, hogy akik még fontosnak érzik a munka, az összetartozás, a szolidaritás kifejezéseket, ne szakítsanak az évtizedes hagyományokkal.

„Hívjuk tehát a demokratikus ellenzéki szervezeteket, a szakszervezeteket, a civil szervezeteket, a szimpatizánsokat, a miskolci és környékbeli lakosokat május 1-jére, a Csanyikba!” – zárul a közlemény.