Sebestyén is csatlakozik Takács Gáborhoz. Eltűnt ő is

Az Index erre gyanakszik a  képviselő vagyonnyilatkozata és a cégadatbázis alapján. Sebestyén nem reagál.
A Fidesz miskolci országgyűlési képviselőjének, Sebestyén Lászlónak a hozzátartozója, valószínűleg a fia lehet az a Sebestyén Péter, aki szintén megnyerte egy miskolci trafik üzemeltetési jogát – írja az Index a Bejött a trafikpályázat a miskolci fideszesek családtagjainak című cikkében.  

 

A hírportál rámutat, hogy Sebestyén László vagyonnyilatkozata és a cégadatbázis adatai alapján tudható, hogy a képviselőnek van egy Sebestyén Péter nevű fia. Erre abból lehet következtetni, hogy a nyolcvanas években született Sebestyén Péter anyja neve felbukkan a cégadatbázisban Sebestyénné előtaggal, és az asszonynak, a képviselőnek és Sebestyén Péternek is ugyanaz a lakcíme.

A cikkben megerősítik azt, amiről az ÉszakOnline is beszámolt korábban, vagyis írnak Takács Gábor, Nánási-Kocsis Norbert és dr. Csiba Gábor dohányboltot szerző családtagjairól. Sőt, Takács Gábor esetében egy újabb szálat találtak: kiderítették, hogy a fideszes képviselő édesanyjának vezetékneve Balázs, keresztneve Katalin. A miskolci koncessziónyertesek között van egy Balázs Anna, egy Balázs József és egy Balázs Józsefné is. A Balázs vezetéknév nem nagyon ritka, de nem kizárt, hogy van köztük is rokoni kapcsolat. Szerették volna megkérdezni Takács Gábort arról, hogy rokonságban áll-e a nyertes Balázsokkal, illetve hogyan kommentálja felesége és anyósa sikerét, de – mint írják – egyelőre nem tudták elérni őt telefonon. E-mailben elküldött kérdéseikre sem kaptak eddig választ.

De nem kaptak választ Nánási-Kocsis Norberttől és Sebestyén Lászlótól sem, pedig őket is keresték.

Ha az Index által feltárt kapcsolatok valósak, akkor 21-ről 25-re nőtt azon miskolci trafikok száma, amelyel kormánypárti képviselők családtagjaihoz köthetők. Ez a 84 miskolci trafik 30 százaléka.

Íme, a szerencsés családtagok, s az, hány dohánybolt üzemeltetését nyerték el Miskolcon:

Aswad Dina (4)
Balázs Anna (1)
Balázs József (1)
Balázs Józsefné (1)
Birinyi Béláné (4)
Dr. Birinyi Ildikó (4)
Csiba Anna Eszter (1, +1 Sajószentpéteren)
Dr. Aswadné dr. Gazdik Irén (4)
Sebestyén Péter (1)
Takács Gergő (4)
Csiba Gábor Tamásné (2 Sajószentpéteren)