Nyereségvágyból, különös  kegyetlenséggel ölt meg egy 21 éves férfi egy idős nőt Kovácsvágáson még 2011 januárjában, a nyomozást a rendőrség lezárta, és az ügyet vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén 

Dobi Tamás az esetet felidézve közölte: a rendőrség halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást az akkor még ismeretlen elkövetővel szemben. A 80 éves nyugdíjast otthonában olyan súlyosan bántalmazták, hogy sérüléseibe a helyszínen belehalt. A támadó készpénzzel és pár üveg borral menekült el a helyszínről.
Az időközben beszerzett adatok és az igazságügyi orvos szakértő véleménye alapján a rendőrség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt folytatta tovább a nyomozást, amely 2012 júniusában vezetett eredményre.
Ekkor vették őrizetbe a 21 éves Cs. Tibor kovácsvágási lakost, akit megalapozottan gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetésével, a férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.