„Az ország szégyene vagy, te sz*r!! Ordas eszmék

Arcát vállalva fenyegette  meg halálosan Hajdú Pétert egy bizonyos H. Gábor, aki önmagát nagykanizsai lakosnak vallja- írja a Bors. Napokkal ezelőtt, a Frizbi Hajdú Péterrel című műsor Facebook-oldalára töltötte fel rövid, de annál keményebb üzenetét.  (archív fotó boon.hu Hajdú a kép jobb oldalán))  „Az ország szégyene vagy, te sz*r!! Majd ha kést fogok a nyakadhoz, akkor arcoskodj!! Meghalsz!!!” – olvasható az oldalon. H. Gábort azt sem zavarta, hogy a fényképét bárki megtekintheti az interneten, azaz könnyen beazonosítható a hatóságok számára. A fiatalember bemutatkozásából egyértelműen kiderül, hogy szélsőjobboldali politikai nézeteket vall, legfrissebb nyitóképén árpádsávoskendővel látható. Kedvenc idézete is ordas eszmékről árulkodik.

„Addig nem fog győzni a szabadság ügye, amíg a Magyar Nemzet saját áruló, korcs ivadékának hulláiból olyan hegyet nem rak, mint a Mátra, s a döghalom tetején az utolsó áruló apát a saját fia le nem nyakazza.” A férfi kedvenc könyvei között egyaránt feltüntette Hitler Mein Kampfját és Szálasi Ferenc Hungarizmus című kötetét.

Hajdú Péter a Borstól értesült a bejegyzésről. „Nem vagyok egy ijedős fiú, de azt gondolom, a sajtónak és minden jóérzésű embernek kötelessége a legkeményebben fellépni az ilyen deviáns alakokkal szemben. Ha képes ismeretlenül halálosan megfenyegetni egy embert, mit tesz azokkal szemben, akik valóban megbántották vagy megsértették. Természetesen én magam is megteszem a szükséges jogi lépéseket az ügyben” –nyilatkozta Hajdú.

atv.hu / Bors