Egy rendőr törzszászlós lehet  a koronatanú a kényszervallatással és halált okozó testi sértéssel gyanúsított B. Viktor és B. Csongor ügyében – számolt be a tegnapi Bors. Az erőszak alkalmazását a gyanúsítottak is elismerik, az azonban még kérdés: a bántalmazás vagy egyéb, esetleg betegségből származó reakciók okozták-e Bara József halálát. Erre csak a boncolás tud pontos választ adni, amelynek eredményét egyelőre nem közölte a nyomozást végző Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A Bors információi szerint az izsáki rendőrőrs több munkatársa, így a két gyanúsított számára is egy, a francia idegenlégiót megjárt férfi tartott oktatást közelharcos fogásokból. Egyáltalán nem szokatlan, hogy külsôs szakértők vesznek részt a rendôrök fizikális fejlesztésében, ám a hangsúlyt főképp a támadások elhárítására, a kényszerintézkedések szakszerű kivitelezésére fektetik. Szerettük volna megtudni, hogy B. Viktor és B. Csongor milyen tanítványnak bizonyultak, ám lapzártánkig nem értük utol a kiképzőt.

Miközben az áldozat hozzátartozói arról beszélnek, hogy Bara Józsefet valósággal péppé verték, a két gyanúsított ismerősei elképzelhetetlennek tartják mindezt. B. Csongor két éve jár Fülöpszállás polgármesterének lányával. Az apósjelölt, Cseh Szakáll Sándor csak jót tudott mondani Csongorról.

– Úgy három-négy éve került Bács-Kiskun megyébe Hajdú-Biharból. Mivel akkoriban nem volt körzeti megbízottja Fülöpszállásnak, felvetődött, hogy ő lesz a település rendőre. Végül azonban az izsáki őrsön kapott állást, de Fülöpszállásnak is jó volt, hogy rendőr él köztünk.

Ebben az időben ismerkedett meg a lányommal. Én azt tudom róla mondani, hogy ritka manapság az ilyen becsületes ember. Mindenkihez jóindulattal közelít, szerény, szelíd és egyáltalán nem agresszív – mondta a polgármester.