Pénteken került nyilvánosságra  a Budapesti Corvinus Egyetem rektori levele az intézmény 15%-os költségcsökkentési határozatáról. Rostoványi Zsolt, az egyetem rektorának döntése értelmében az intézmény minden nyolcadik alkalmazottját elbocsátják – tudta meg a Figyelő Online.

Már napokkal ezelőtt megszületett a döntés a drasztikus létszámcsökkentésről, ám hivatalosan csak pénteken hozták nyilvánosságra a Budapesti Corvinus Egyetem rektori nyilatkozatát. A költségcsökkentési intézkedések különböző mértékben érintik majd az egyes karokat és szervezeti egységeket aszerint, hogy 2012-ben milyen megtakarításokat értek el.

A napokban elfogadott határozatban szereplő 15%-os visszavágásról a Figyelő Online honlapján már februárban is lehetett olvasni, amikor a tömeges elbocsátás még csak terv volt. Rostoványi Zsolt akkor úgy nyilatkozott, hogy az egyetem gazdálkodása ellehetetlenült, mivel az intézmény támogatása az idei költségvetési évben 25%-kkal csökkent.

A rektori levél felszólítja a szervezeti egységek vezetőit és a munkáltatói jogkör gyakorlóit, hogy a 2013. évi intézményi költségvetési keretek betartása érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket. Az egyetem gazdasági főigazgatójának április 23-ig kell tájékoztatnia a Szakszervezetet és a Közalkalmazotti Tanácsot a létszámleépítésről. Az érintett közalkalmazottak pedig április 30-án kapnak értesítést munkaviszonyuk megszűnéséről.