Ez az „egyik szomszéd” jóval lejjebb , légvonalban is több száz méterre lakik az érintett területtől, illetve a polgármester lakásától. Ezt az utcarészt már 2002-ben leaszfaltozták, Viktor bácsi pedig 2004-ben költözött ide a családjához. 82 éves, szinte alig jár ki a lakásból, fodrásztól tartott hazafelé, amikor az országos napilap újságírói megállították.

 

Mint felháborodva mondja, egy árva szó sem igaz abból, amit a bulvárlapban, abban a szövegkörnyezetben a szájába adtak. Értelme sem lett volna, hogy ilyeneket mondjon, mióta itt lakik az ő utcájuk mindig aszfaltos volt. Annak meg miért ő „örülne”, hogy feljebb, más ingatlanok előtt valamikor leaszfaltoztak egy útszakaszt?

Az építész végzettségű Marincsák Sándor – ugyancsak régi, itteni lakos – a helyszínen mutatja, jól láthatóan elkülönülnek egymástól az aszfaltozott részek. Az a szakasz, amelyiket 2010 nyarán csináltak a polgármester háza előtt, és az, amelyik később, 2012-ben készült a belterület határáig. – Nagyon régóta járok erre, pontosan emlékszem, melyik szakaszt mikor aszfaltozták, s arra is, mit kellett itt kínlódni a sárban, míg nem csinálták meg az utat – hangoztatta Marincsák úr, aki szerint kár elvenni az emberek szája ízét, értelmetlen támadásokkal.

Mint mondja, a komáját is megszólaltatták a napilap cikkében, aki „kifogásolta”, hogy nem mentek el az aszfaltozással az ő ingatlanáig. – Nyilván mindenki szeretné, ha aszfaltos út menne a háza előtt, ez az ingatlan viszont százötven méterrel feljebb, külterületi részen van – mutatta Marincsák Sándor. Azokra a területekre pedig más infrastrukturális szabályozás vonatkozik.

A 2012-ben útjavítást végző cég, a Swietelsky Kft. hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy a Közdomb utca 49. számú ház előtt – ahol a polgármester lakik – nem végzett útfelújítási munkát. 2012. május 14. és 30. között, a miskolci önkormányzattól kapott megbízás keretében a Közdomb utca 51.sz. előtti útszakasztól, a belterület határáig végeztek aszfaltozást. A Közdomb utcát tehát kétszer aszfaltozták: egyszer 2010 nyarán, Káli Sándor hivatali idejében, ekkor kapott új burkolatot a Kriza Ákos háza előtti utcarész is. Másodszor pedig 2012 májusában, amikor az aszfaltozást a szomszédjától folytatták. Ezek a munkálatok semmilyen módon nem érintették a Kriza Ákos tulajdonában lévő ingatlan előtti utcarészt. minap.hu