Szigorít a Facebook, mégpedig  oly módon, hogy a mérték nélküli üzenetküldés mellett az egy felhasználó által egy eseményhez kiküldött meghívók számát is korlátozza a közösségi oldal, nem sokkal azután, hogy az ismeretleneknek ingyenesen küldött üzenetek terén is szigorítottak – írja a hvg.hu.

 

A Facebook új szabálya szerint ezentúl nem lehet egyszerre több száz embert (netán az összes ismerősünket) meghívni egy facebookos eseményre.

Egy körben 100 embert invitálhatunk, majd minden újabb körben még 100-100-at. Van azonban még egy fontos kikötés: az egy időben függőben lévő meghívóink száma nem haladhatja meg a 300-at.

Amíg tehát a 300 függőben lévő ismerősünk közül legalább néhány nem jelez vissza valamilyen formában (igen/nem/talán), addig nem küldhetünk újabb meghívókat, és azután is pontosan csak annyit, ahányan már visszajeleztek.

A korlátozás okát az ésszerűtlen felhasználói viselkedésben kereshetjük, rengetegen vannak ugyanis olyanok, akik nem válogatnak ismerőseik érdeklődése szerint, hanem inkább mindenkinek küldik a meghívókat.

Ezt a másik oldalon ülve gyakran spamnek érzékeli az ember, illetve valamikor az is: a magyar Facebookon jellemzően kamu nCore-meghívókat terjesztenek ilyen módon.

A Facebook más módosítást is bevezet a spamelés ellen: pénzért küldhetünk majd üzenetet annak, aki nem ismerősünk. A felhasználók beérkező üzeneteiben való landolásért 240-3500 forintot is elér közösségi oldal.