Bréking. Leváltották a közmédia hírigazgatóját a miskolci Gulyás Istvánt

Az Index úgy tudja , hogy egy reggeli értekezleten jelentették be a Híradó munkatársainak, hogy Gulyás István helyett Németh Zsolt lesz a közmédia új hírigazgatója. Gulyás István a reggeli értekezleten, ahol bejelentették az új hírigazgatót, már  nem vett részt. Gulyás menesztésének okáról egyelőre nem tudni semmit, de állítólag köze lehet azokhoz a kritikákhoz, amelyeket a közmédia a hóhelyzettel kapcsolatos tájékoztatása miatt kapott. Erre utalhat egyébként az is, hogy délelőtt Giró-Szász András kormányszóvivő Böröcz Istvánnal, a közmédia vezérigazgatójával együtt tartott sajtótájékoztatót az árvízhelyzettel kapcsolatos tájékoztatásról.

Úgy tudjuk, hogy az értekezleten bejelentették azt is, hogy a volt hírigazgató marad az MTVA-nál, és a képernyős karrierjére fog koncentrálni. Gulyás kinevezése után is vezette Az Este című hírműsort, a hírek szerint most új műsort is kap.

Az új hírigazgató, Németh Zsolt az MTI Hírcentrum korábbi vezetőjének, Élő Gábornak a helyettese volt, de Élő Lomniczi-botrány miatti kirúgása után is megtarthatta pozícióját, sőt kinevezték a Hírcentrum vezetőjének.

Korábbi információink szerint a gyakorlatban eddig sem Élő vagy Gulyás volt a hírműsorok tartalmáért felelős személy, hanem a Pitbull becenéven emlegetett kemény kezű szerkesztő. Nem véletlen, hogy a hírhamisítás miatt több mint egy éve az MTVA székháza előtt demonstráló Nagy Navarro Balázs és társai Németh Zsolt eltávolításáért is küzdenek. index.hu