Nagy László Attila, a zenekar  dobosa az együttes baráti körének közösségi oldalán tudatta rajongóikkal, hogy a Repbulic zenekarnak új neve lesz, s a nem rég elhunyt Bódi László, Cipő helyre egyelőre senki sem érkezik.

„Jó reggelt Mindenkinek! Eddig a zenekar próbált nem nyilatkozni a bulvár által folyamatosan napirenden tartott kérdésekkel kapcsolatban. Most a találgatás eljutott sajnos egy olyan szintre, amikor nekünk is mondani kell valamit. Ezt a valamit, mi szerettük volna a megfelelő körülmények között és Cipő temetésétől időben távol mgtenni, betartva az írott és íratlan szabályokat. Kerülni szerettünk volna mindenféle olyan helyzetet, ami méltatlan a Cipő és a zenekar emlékéhez.

Még egyszer mondom, ezért hallgattunk. A zenekar nevével kapcsolatban annyit már most mondhatok, hogy valamilyen módon megváltoztatjuk, nem az lesz, ami eddig volt. Bár hozzá kell tennem, én személy szerint nagyon sajnálom.

Nekem 23 éven keresztül csak jó emlékem fűződik hozzá, és büszke vagyok rá, hogy ebben a zenekarban zenélhettem. Ennyit most. Meg talán annyit, hogy senkit nem kívánunk a zenekarba bevenni. Minden más információ csak találgatás. Minden fontos ügyünkről egy sajtótájékoztató keretében fogunk tájékoztatni benneteket.” – szól a bejegyzés.

Bódi László, Cipő 1997-ben azt nyilatkozta, hogy ha valaki kilép a zenekarból, vagy bármilyen formában elhagyja az együttest, akkor a Republic is megszűnik. A Republic elnevezés meg is szűnik Cipő halálával, az együttes azonban továbbra is zenél, ám Tóth László, a zenekar gitárosa kiszállt a formációból.

Döntését éppen Cipő korábbi nyilatkozatával magyarázta. Mint mondta, nem szeretne ellenszegülni Bódi László akaratának.