„Értelmetlen befizetésekkel terhelik  a kistermelőket” Ha a szocialisták kormányra kerülnek, eltörölik a kötelező agrárkamarai tagságot; ezt Gőgös Zoltán, a párt szakpolitikusa szögezte le pénteken.

 

Az MSZP kormányra kerülve eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot, az ugyanis kizárólag a Magosz vezetőinek anyagi érdekeit szolgálja – olvasható abban a közleményben, amelyet Gőgös Zoltán jegyez.
A parlament mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke szerint a Fidesz két köztestületnél kétféle törvényt alkotott, s így szűk politikai eliteknek játszotta át ezt a területet. „A hegyközségeknél – néhány Fidesz-közeli sztárborász akaratának megfelelően – úgy, hogy a területarányos szavazási szisztémát alkalmazta, ezzel kisemmizett több tízezer kistermelőt. Az agrárkamaránál már egy tag egy szavazat elve alapján választottak, pontosan tudva, hogy a termelők elutasítják a kötelező tagságot, ezért nem is vesznek részt egy antidemokratikus választáson” – fogalmazott Gőgös, aki azt is leszögezte: a szocialista párt ellenzi, hogy „újabb értelmetlen befizetésekkel terheljék a kistermelők százezreit”.