Tizenkét tapasztalt közterület-felügyelőtől vált meg a város csütörtökön, állítja az MSZP. Bartha György, szerint különösen fájó, hogy húsvét előtt váltak meg tőlük. Az önkormányzati képviselő úgy véli a leépítés ellent mond az új rendészeti szerv szellemiségének.

Bartha György azt mondta a képviselő testület márciusi ülésén még arról határoztak, hogy a Miskolci Önkormányzati Rendészet létrehozásával bővítik a volt közterület felügyelők létszámát. Ennek pedig ellentmond az a tény, hogy most 12 embert küldtek el a szervezettől. Az MSZP önkormányzati képviselője szerint tapasztalt felügyelőktől váltak meg, akik „ismertek minden bokrot a városban.”. Bartha György nem érti, ha később bővíteni szeretnék a testületet, akkor most miért küldik el az embereket. Állítása szerint ugyanis, ha új dolgozókat vesznek fel, akkor az ő felszerelésük, kiképzésük akár tízmillió forintjába is kerülhet a városnak. Ez pedig pazarlás – tette hozzá a képviselő.

Bartha György úgy véli, nem ez az első eset, hogy ünnepek előtt bocsátanak el embereket Miskolcon, ami szerinte nagyon méltatlan. minap.hu