Bajnai faluszéli gettókról és tandíjról  beszélt a Miskolci Egyetemen.
Bajnai Gordon 40 perces előadásában szinte kizárólag az elmúlt 10 év tapasztalatairól beszélt, arról, hogy mennyire elhibázott gazdasági és politikai döntések születtek ebben az időszakban, nagyon óvatosan bírálva, de semmi estre se kimondva, hogy ebből nyolc évet MSZP-SZDSZ kormány irányította az országot.

 

Az ellenzéki oldalról már megszokott témák alapján erős kormánybírálat hangozott el, többször hangsúlyozva, hogy Magyarország elvesztette jogállami voltát és már nem lehet demokráciának nevezni, bezzeg Szlovákiát – azt az országot tekinti példának, ahol a magyar állampolgárság felvétele szlovák állampolgárság elvesztésének szankciójával jár.

A saját programjáról keveset tudhattak meg az érdeklődők, inkább kormányzati bírálatok sokaságával próbálta fokozni a hangulatot. Felszólította az embereket, hogy a Fidesz rezsicsökkentő hazugságainak ne üljenek fel és ne írják alá az aláírásgyűjtő íveket, mert azt a Fidesz a párt adatbázisának frissítésére akarja felhasználni.

Az előadás közben azonban egy kísértetiesen, a Fidesz alaírásgyűjtő ívére haonlító ív járt körbe az egyetemi hallagtóság körében, azonban ezen az Együtt 2014 gyűjti az adatokat.

 

A hallgatóság nem volt rest amikor kérdéseket lehetett feltenni a mozgalom elnökének, azonban kevés konkrét válasz érkezett. Azt azonban megtudhattuk, hogy a faluszéli gettókat fel kell számolni, illetve a tandíj bevezetése szükséges.

A miskolci gazdasági élet szereplői azt szerették volna megtudni, hogy a Mercedes gyár miért nem Miskolcot választotta az új gyár flépítésére -Bajnai Gordon ekkor Fejlesztési Miniszter volt- csak ködös válasszal a zsebben mehettek haza. A hallgatóság sorában ülő Tompa Sándor (MSZP, DK vagy kitudja most milyen képviselő) láthatóan zavarba jött a kérdés hallatán.

Bajnai előadása közben sokszor hangoztatta, hogy számos dologban egyetért a kormány intézkedéseivel. Az ex kormányfő előadásában arra a kérdésre, hogy ha hatalomra kerülnek milyen lépéseket tennének, azokat a célokat jelölte meg, amelyet már a jelenlegi kormány megvalósított, vagy épp elkezdett.

Bajnai Gordonnak estére az elalvással sem lehetett problémája, ugyanis a fiatalok által csak mesésélésnek titulát előadás után egy kedves kis meséskönyvvel kedveskedtek az elnök úrnak, amely nem volt más, mint a Ludas Matyi. http://hirec.hu