Nagy vitát kavart egy, a szegregáció felszámolását célzó pályázat Komlón, aminek a benyújtásáról februárban fogadott el határozatot a helyhatóság. Ebben a szállásfalui és sportvölgyi cigánytelepek felszámolását összehangolt szociális, oktatási és egészségügyi programmal oldaná meg. Ha a terv módosítását a csütörtöki testületi ülésen elfogadják, a kivitelezésre százmilliós nagyságrendű EU-s forráshoz juthat a város.

 

Március elején lakossági fórumot tartottak az ügyben, ami „meglehetősen feszült hangulatban indult”, de a városi honlap szerint „előnyös, konstruktív megoldással ért véget”. A lakók többek között azt vetették fel, hogy ne épüljön társasház a Nagy László utcában, helyette az önkormányzat inkább a város több pontján vásároljon egy-egy lakást.

„A lakók ellenérveit figyelembe véve megváltoztattuk az előzetes terveket, amelyekből így kikerült az új tömb” – közölte Polics József polgármester, aki ezen a héten szabadságon van. Az új társasház helyett így a terv szerint 17 lakást vennének és nyolcat felújítanának. index.hu