A Holcim kapcsán a Miskolc Megyei  Jogú Város Önkormányzat Jegyzője, mint első fokú építésügyi hatóság 2013. február 7. napján, hatáskör hiányában áttette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalához a HOLCIM HUNGÁRIA Zrt.-t (Lábatlan, Rákóczi u. 60.) érintő a Miskolc 41594/2 hrsz-ú ingatlanon engedély nélkül végzett bontás tárgyában keletkezett iratokat. A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala engedély nélküli bontási munkálatok kivizsgálása tárgyában hatósági ellenőrzést folytatott az ingatlanon.
A Hivatal előzetes értesítést nem küldött ki, mert úgy ítélte meg, hogy az értesítés az ellenőrzés eredményességét veszélyeztetné.
A lefolytatott hatósági ellenőrzésen megállapítást nyert, hogy a bontás területén kivitelezési munkák nem folytak, a korábban elbontott anyagok (acélszerkezet) elszállítása már megtörtént, és épületszerkezetet érintő bontási munkálatokat nem végeztek, erre utaló bizonyítékot nem talált a Hivatal.
A rendelkezésre álló iratok és a hatósági ellenőrzésen tapasztaltak alapján a Hivatal megállapította, a homlokzatra szerelt gumiadagoló elbontása bontási engedély vagy bontás tudomásulvétele nélkül végezhető.
Építésrendészeti eljárás lefolytatására okot adó körülmény nem merült fel.
Póczos Nikolett

 

sajtóreferens

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Kormánymegbízotti Kabinet