Címmel tart fórumot a Külügyminisztérium az Európai Parlamenttel és az Európai Parlamenttel közösen 2013. március 25-én 11.00 óra kezdettel a XXXVII. sz. előadóban (A/3-as és A/4-es épület között). Az előadás nyilvános, arra a szervezők ezúton hívják meg az egyetem hallgatóit.

 

A rendezvényen a hallgatók egyrészt az Európai Unió működésével kapcsolatos tapasztalatokat, gazdasági-társadalmi összefüggéseket ismerhetik meg, másrészt aktív párbeszéden keresztül lehetőségük nyílik a véleménynyilvánításra is. A részt vevő hallgatók és oktatók feltehetik kérdéseiket, megoszthatják véleményüket, s elmesélhetik, hogy az Európai Unió mennyire van jelen a mindennapjaikban. Az előadás nyilvános, arra a szervezők ezúton hívják meg az egyetem hallgatóit.

A fórum meghívott előadói: Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa, Pelczné Dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, valamint Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium európai uniós kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. A rendezvény moderátora Bakos Piroska riporter, egykori EU-elnökségi szóvivő lesz.