Dopeman:  A Jobbik számomra egy sátánista párt, amit a Fidesz manipulál

Sokan támadnak is. Főleg a szélsőjobb.  Mi a helyzet a Jobbikkal? A Jobbikot egyszerű pr-fogásnak tartom: a hatalom megszerzésére, anyagi haszonszerzésre. A Jobbik talált a politikai piacon egy rést, és ezt kihasználja. Sok szempontból jogos kérdéseket feszegetnek, de nem jó válaszokat adnak. Amikor valaki a gyűlölet alapján határozza meg magát, amikor abból épít előnyt, hogy az embereket mások gyűlöletére sarkallja, akkor az ördög energiáit jeleníti meg. A Jobbik számomra egy sátánista párt, amit a Fidesz manipulál.

Mi van a szocialistákkal?

Messze a legjobbak az ellenzékben. Belátták, hogy frissíteni kell azt a verziót, amiről a szocialista párt szól.

Tehát velük is el tudnád képzelni a párbeszédet?

Abszolút. De a Bajnaival is. Minden demokratikus ellenzékivel, de a legerősebbnek és legjobb fejeknek a szocialistákat tartom. Mesterházy jól kézbe vette őket. Ki gondolta volna róluk, hogy még élni fognak? Az MSZP-ben van tehetség, és remélem, van jó szándék és változási készség is.

„Az első számú szabály: le a képmutatással!”

Le lehet győzni Orbán Viktort és a Fideszt 2014-ben?

Azzal a mentalitással, ami most az ellenzékben van: nem.

Akkor mivel?

Nagyon világosan, kőkeményen rá kell mutatni, hol tart az ország.

Hol tart?

Nincs munka, az emberek 70 százaléka csóró, a gazdaság olyan, mint egy halott, amelyben megállt a vérkeringés. A lehetőségek fogynak el, ha így folytatjuk, nemsokára éhezés lesz, nem lesz fűtés, az emberek elvesztik az egzisztenciájukat, utcára fognak kerülni. Ez a sztori. Ez maga a Pokol. Kérdés, hogy ebben az ördögi világban ki mennyire tud ember maradni. Mindenki tesztelve van, Orbán Viktor is.

És a kormányfőnek hogy megy a teszt?

Szerintem szarik mindenkire. Ha még van neki egy kis sütnivalója, akkor tudja, hogy neki már lefele megy. Ha Orbán Viktor elképzeléseit a demokratikus ellenzék nem dönti meg, akkor az élet meg fogja. Amikor a többség elkezd majd éhezni és egymás torkát átvágni, akkor az ő rendszere meg fog bukni. Az Európai Unióban ez a fajta kormányzás fenntarthatatlan lesz. Ha ezt nem tudja Orbán, akkor tök hülye. Ha viszont tudja, akkor szerintem most azon gondolkozik, hogy lehet minél több pénzt kiszívni a rendszerből, hogy lehet olyan pozíciókat felállítani, amikből akkor is tud majd diktálni, amikor már nem lesz hatalmon.

Mikor lesz az, amikor politikusként néznek majd az emberek Dopemanre?

A politikai világot nekem találták ki: intrika, ármány, csibészség, háború. Már most is rengeteg helyre hívnak szónokként. Tudják, hogy sok bennem a lehetőség. Engem ugyanis nem kell fésülni: az emberek ismernek, tudják, ki vagyok, hogy beszélek. Nekem nem kell kamuzni.

Az első számú szabály: le a képmutatással! Azért van ez a kormány még mindig hatalmon, mert képmutató. A képmutatás az utolsó bilincs, ami fogságban tartja az embereket. Nem azért politikailag korrekt ma valaki Magyarországon, mert politikailag korrekt, hanem mert képmutató. Mert fél, hogy mit fognak róla gondolni. Nézd meg a Békemenetet! Milyen ember az, aki elvileg keresztényként odamegy egy szinte tinédzserhez, savval fenyegeti és kurvaanyázza? Ez a keresztény oldal? Ezt kell exponálni – szembesíteni kell Orbánékat saját magukkal. Meg kell nekik mutatni, hogy „ezek vagytok ti”! hir24.hu