Ezt a kérdést tette fel Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a közelmúltban ismét brutális gyilkosságot követtek el fiatalkorú cigánybűnözők a miskolci városrészben.

A politikus szerint a gyilkosság a Fidesz és az MSZP bűnpártoló felzárkóztató politikájának a következménye. Az itt élő bűnöző cigányok megszokták az elmúlt években, hogy a tetteiknek nincs következménye, így ma már azt gondolják, akár embert is ölhetnek. Belegondolni is szörnyű, vajon hány gyilkosságot követhetnek el a városrészben úgy, hogy arra fény sem derül, hangsúlyozta a képviselő.

Kiemelte, ma Lyukóvölgyben a Fidesz három lehetőséget kínál a tisztességes embereknek: elmenekülhetnek, megvédhetik magukat és vár rájuk a börtön, vagy nem védik meg magukat és úgy járnak, mint a most meggyilkolt bácsi. Ezzel szemben a bűnözők sokkal több alternatívát kapnak: 150 milliós telepprogramot, új közösségi házat, számítástechnikai eszközöket, egészségügyi szűréseket, jogsegélyt.

A politikus elmondta azt is, ha az önkormányzat érvényt szerzett volna az elmúlt években a gyermekvédelmi törvénynek, talán a most gyilkoló fiatalkorúak nem bűnözőkké, hanem adófizetőkké váltak volna, a 60 éves férfi pedig élne. A Fidesz azonban a törvények betartatása helyett pozitív diszkriminációval és az újabb milliókat felemésztő „Legyetek jók, ha tudtok” fejsimogató bűnmegelőző programmal kedveskedik a jogsértőknek.

Jakab Péter kijelentette, amíg az „ékszerdobozban” Pintér csak a „fekete gyémántokat csiszolgatja”, addig a Jobbik ellenzékből is kiáll a tisztességes emberekért. Ennek jegyében hamarosan újabb sajtótájékoztatón jelentik be a 150 milliós lyukói telepprogrammal kapcsolatos vizsgálatuk eredményét.