A lap, Miskolcon a polgármester-helyzet f okozódik címmel írt egy cikket. Sok újdonság nincs benne. Ime. Amerikában úgy  tudják, hogy még a műhold felvételeket is meghamisították. ( Jó lenne már tudni valójában mi történt, mert ez már sci-fi, a szerk.)

Miskolc – Egyre, másra érkeznek a hírek arról, hogy az észak-magyarországi település vezetői a szó szerint a sajátjuknak tekintik a várost. A polgármester erdélyi csókosaival népesíti be a Miskolc önkormányzatát, akik már annyian vannak, hogy nem akarják, hogy más is értse, amiről beszélnek, gond nélkül románul kezdenek beszélni egymás között.
Az egy év alatt hirtelen megvagyonosodott Zsiga Marcell alpolgármester (akiről köztudott, hogy havi 47 ezer forintból is képes megélni), nemrégiben közpénzen aszfaltoztatta a házához vezető utcarészt, ám baja nem lett belőle: főnöke, Kriza Ákos, aki eddig sem pompás erkölcsi szilárdságával tette emlékezetessé politikusi karrierjét, ezzel átlépett egy olyan határt, ahonnan nincs tovább: el kell tűnnie a közéletből.
Miskolc polgármestere ugyanis a Blikk híradása szerint bizonyítékot hamisított a bíróság előtt azért, hogy kimosdassa magát az aszfalt-botrányból. Nem elég, hogy saját háza (és Zsiga Marcell háza) elé a miskolciak pénzén aszfaltot húzatott, de az utána indult sajtóperben ezt megpróbálta letagadni, a törvényeket áthágva eltussolni. Kriza Ákos az újság szerint műholdfelvételekkel és hamisított térképekkel próbálta átverni a bíróságot.