Tangó a miskolci templomban

Interaktív tangóesttel  folytatódik a KulturSzett programsorozat pénteken a Győri kapui református templom altemplomában, ahol mindenki megbizonyosodhat arról, hogy akár a magyar néptánc, akár az argentin tangó elemei hamar  elsajátíthatók.

 

– Ez lesz az első olyan este a programsorozatban, amikor a résztvevők nemcsak ülve élvezhetik végig a táncelőadást, hanem maguk is részesei lehetnek – hívta fel a figyelmet Marschalkó Edit művészeti vezető. – A pénteki alkalmon a néptáncos múlttal is rendelkező Rózsa Fekete Róbert segítségével megbizonyosodhatunk majd arról, hogy akár a magyar néptánc, akár az argentin tangó elemei hamar elsajátíthatók, és sikerélményt adó örömtánccá alakulhat az esemény.

Az esten a tradicionális argentin tangó táncbemutató mellett, oktatás és „nuevo” tango táncbemutató is lesz, mely bemutatja a tangó, mint tánc végtelen sokszínűségét. Marschalkó Edit elárulta, nem titkolt céljuk az esttel, hogy egy tangócsoportot indítsanak, amennyiben van rá igény. – Ha táptalajra talál az ötlet, egy tánccsoportot is beindítunk – mondta a művészeti vezető.

Az interaktív, közönséget is megmozgató tangóestet pénteken 18 órától rendezik meg a Győri kapui református templom altemplomában. A jegyek elővételben a Balázs Győző Református Líceumban, illetve az előadást megelőzően a helyszínen kaphatók. minap.hu