A polgármester pert vesztett a Blikk  ellen. Előszedték tehát a Mokrai Mihályt és az MSZP-t lejárató lemezt.
„Békésen demonstrálókra, köztük egy mozgássérült nőre és fiatalokra támadtak rá a szocialisták a Magyar Szocialista Párt központi megemlékezésén 2013. március 14-én, Miskolcon.

 

A jelenlévő szocialisták egy csoportja, köztük Mokrai Mihály, miskolci szocialista önkormányzati képviselő az MSZP ellen békésen demonstrálókra rontott. Rátámadt egy mozgássérült, mankós asszonyra, egy másik ember kezéből a transzparenst erőszakosan kicsavarta. Rángatták a demonstrálók kabátját és haját, fizikailag fenyegették, lökdösték őket, minősíthetetlen hangnemben üvöltöztek velük, és megpróbálták őket a közterületről elvezetni. A bántalmazás szemtanúja volt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Török Zsolt, az MSZP szóvivője is, akik szó nélkül hagyták a felháborító eseményeket.

Felszólítjuk a baloldalt, hagyja abba a gyűlöletkampányt, amely immár nem először erőszakos akcióban nyilvánul meg”.

Ezt a közleményt adta ki az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül csütörtökön a Fidesz nevében Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Mindezt egy héttel az állítólagos esemény után, éppen azon a napon, amikor Miskolcon két olyan hír is megjelent, amely kellemetlen helyzetbe hozza a város polgármesterét. Az egyik, hogy dr. Kriza Ákos első fokon elvesztette a Blikk elleni perét. Az aszfaltozási ügyben indított tárgyaláson ráadásul a Blikk bebizonyította, hogy a felperes által citált, az aszfaltozási szerződésekhez csatolt térképvázlatokat utóbb módosították, csak azért, hogy azok megfeleljenek a polgármester állításainak. A másik a Szivárvány óvoda ügye. Nem elég, hogy a március 20-i átadási határidő már a harmadik volt,kiderült, hogy ezt sem sikerült tartani.