A rezsicsökkentés ügyében, Krasznokvajdán.  A polgármester szerint ebben a latyakos időben amúgy sem tudnának dolgozni.
Olyannyira elégedett a Fidesz rezsicsökkentési akciójával Csizmadia Károly, Krasznokvajda polgármestere, hogy négy közmunkással gyűjteti az ezt támogató aláírásokat. Minderről maga a polgármester beszélt kedden az ÉszakOnline-nak.

 

Elmondta: bár – mint fogalmazott – nem tartott közvélemény-kutatást, de azt gondolja, hogy a fogyasztói áram- és gázár mérséklését, vagyis az eddigi rezsicsökkentést kedvezően fogadták a településen élők. Éppen ezért ő maga örül annak, hogy a kormányzat tervezi a program kiterjesztését a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentésére is. Utóbbi magának az önkormányzatnak is jó, hiszen a szemétszállítási díjba jelenleg nekik kell bepótolni: a kommunális adó ugyanis nem fedezi a tényleges költségeket. „Ez az adó éves szinten 12 ezer forint háztartásonként, ám a szemétszállítás 18-19 ezer forintba kerül. A maradék, háztartásonkénti 6-7 ezer forintot az önkormányzat pótolja ki” – mondta a polgármester, reményét fejezve ki, hogy a parlament elfogadja a díjcsökkentést, s így majd az önkormányzatnak is kevesebbet kell hozzátennie az adóból befolyt összeghez 

Az ÉszakOnline érdeklődésére a polgármester azt is elmondta, hogy természetesen hallottak a rezsicsökkentés megvédése érdekében elkezdett fideszes aláírásgyűjtési akcióról, sőt, ez Krasznokvajdán el is kezdődött. Az aláírásokat azonban – s erről azzal a szófordulattal tájékoztatott a polgármester, hogy „megmondom őszintén” – nem fideszes aktivisták, hanem közmunkások gyűjtik. Március 1-jétől ugyanis két értékteremtő közmunka-projekt folyik a településen, összesen 16 közmunkással. „Ebben a latyakos, sáros időben amúgy sem tudnának kint dolgozni” – mondta a polgármester.