„Egy barátot, egy testvért veszítettünk el Laci halálával” – mesélte megtörten a Vasárnapi Blikknek Cipő egykori osztálytársa, Vizer Zoltá. A férfi, aki négy évig együtt tanult Cipővel a Bessenyei György Gimnáziumban, nosztalgiával emlékezett vissza a diákévekre, amelyek mindannyiuknak meghatározó élményt jelentenek.

 

„Nagyon összetartó közösség volt a miénk, a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Ha a Republic a közelben koncertezett, mi felkerekedtünk és együtt mentünk el, hogy megnézzük Laciékat” – mesélte Zoltán, aki nem hisz abban, hogy Cipő ne akart volna élni.

„Sőt! 100 évig akart élni, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy anno rocklexikont szerkesztett és beleírta, hogy az első zenésztársával, Kovács Gáborral együtt 1965-ben születtek és, hogy 100 év múlva fognak meghalni. Egyébként is az a véleményem, hogy Lacit hallatlan élni és tenni akarás jellemezte. Mindezt a zenében fogalmazta meg, és nem is akart róla lemondani. Száz évig akart volna élni, de csak úgy, ahogyan azt ő teljes életnek tartotta, kompromisszumok nélkül” – vélekedik Zoltán.