A nagy lendülettel megkezdett munkának a gyümölcse kezd beérni, hiszen Miskolc új logóját és arculatát nemrégiben bemutatták a nagyközönségnek is.

 

– Az alapok letétele után folytathatjuk Miskolc, mint márka emelését, fejlesztését. A város turisztikai célpont volt, és jelenleg is az, de azon dolgozunk, hogy ez még inkább így legyen. Kevés olyan magyar város van véleményem szerint, amely annyi lehetőséget tud felmutatni, mint Miskolc – hangsúlyozta a polgármester.
A turisztikai és gasztronómiai kiállítás és vásár hivatalos megnyitóján is beszélt Kriza Ákos Miskolc új logójáról és az új arculatról, melyek – mint mondta – mintegy kétéves munka eredményei. Annak a véleményének adott hangot, hogy „a város pezsgő, fesztiválokkal teli kultúrváros ma már, ahol jó élni, és ahová jó eljönni”. Mint sorolta, Lillafüred, a diósgyőri focicsapat, vagy a Barlangfürdő mind-mind Miskolchoz köthető.

– Magas színvonalú kulturális és gasztronómiai programjaink vannak, köztük érdemes szólni a Sörfesztiválról, amely óriási sikert aratott, több mint 70 ezer ember vett részt rajta. De hogy csak a legutóbbi sikert említsük, a CineFest Filmfesztivál Közép-Európa legnagyobb filmfesztiváljává vált – mondta a polgármester.

Ezt követően Kriza Ákos rátért a Kassához fűződő együttműködésre. Mint mondta, hogy értékeinket még jobban ki tudjuk emelni, a város csatlakozott a Kassa – Európa kulturális fővárosa 2013. rendezvényeihez. Annak a reményének adott hangot, hogy mindkét város profitálni fog ebből, egyúttal örömét fejezte ki, hogy Kassa is jelen van  az idei Főszezon turisztikai-gasztronómiai kiállításon és vásáron, Budapesten.