Csütörtök délután jobbikos  demonstrációra számítanak a résztvevők, ezért a rendőrség nagyobb erőkkel jelent meg a helyszínen.

Négy napja tart Gyurcsány Ferencék éhségsztrájkja a Parlament előtt, az ATV helyszíni tudósítója szerint jelenleg 50-60 civil tartózkodik a Kossuth téren, főként vidékiek.

Úgy tudjuk, hogy koradélután jobbikos demonstrációra számítanak a résztvevők, emiatt a rendőrség nagyobb erőkkel védi a Demokratikus Koalíció elnökét és környezetét. (Friss: délután kettő óra magasságában mintegy 20 jobbikos meg is jelent a sátrak körül, a rendezők arra kérték a DK-s demonstrálókat, hogy ne hagyják magukat provokálni.)

Gyurcsány Ferencék éhségsztrájkját a rendkívüli hideg és az eső is nehezíti, de érdeklődésünkre a résztvevők azt állították, hogy nem tervezik a tiltakozás felfüggesztését. A résztvevők az ATV-nek elárulták: több mélyponton is túl vannak már az éhségsztrájkban. A politikusok egyébként úgy tiltakoznak, hogy ételen kívül cukros üdítőket sem fogyasztanak.

Úgy tűnik, Gyurcsányékra a következő napokban sem fog sütni a nap, ugyanis a koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön borús, esős idő és 15 fok várható a fővárosban és környékén, ami a következő napokban sem változik jelentősen, csak néhány fokkal emelkedik majd a hőmérséklet.

A Demokratikus Koalíció éhségsztrájkja szombaton 15 óráig tart.

atv.hu