Festék adományok Miskolcon

A Poli-Farbe festékgyár, és a Pannon Festék Hálózat tagjai közé tartozó VIP Color Kft. közös összefogással, a Kinél fessünk? Jótékonysági Program keretén belül Miskolcon két intézményt is festékadományban részesített. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központban (GYEK) több mint 300 négyzetméter falfelület, míg a Miskolci Autista Házban több mint 1000 négyzetméter falfelület szépülhet, újulhat meg a festékadományoknak köszönhetően.
A jótékonysági program célkitűzése, hogy közös összefogással szebb és élhetőbb környezetet teremtsen ott, ahol a gyermekek gyógyulása az elsődleges cél.

 

Az idén 20 éves Poli-Farbe Festékgyár országos jótékonysági programjának köszönhetően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja (GYEK), hazánk második legnagyobb rákos betegeket kezelő központja, több mint 300 négyzetméter falfelületet tud felújítani a festékadománynak köszönhetően. Az intézményben kórtermek, folyosók kerülnek felújításra az őszi időszakban. A példaértékű összefogásra bizonyíték az is, hogy István László, édesapa, önként és díjmentesen vállalta a festési munkálatok elvégzését, akinek 9 éves kisfia rákos megbetegedése miatt a Gyermekegészségügyi Központ egyik osztályán kezelték.
A jótékonysági program keretén belül a festékgyár Platinum Kid bababarát festéket, valamint Poli-Farbe Neo, Teflon® felületvédő adalékot tartalmazó falfestéket biztosított. A festékek egyedi tulajdonságainak köszönhetően esztétikus és mosható felület alakítható ki, amely jobban ellenáll a szennyeződéseknek, a gyermek és szülők környezete így nemcsak szebb, tisztább de élhetőbb is lesz a felújítást követően.
A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ mellett Miskolci Autista Ház is részesült festékadományban. A Miskolci Autista Ház a jótékonysági felajánlásnak köszönhetően több mint 1000 négyzetméter falfelületet szépíthet meg az elkövetkezendő hónapokban. A festékgyár Poli-Farbe Neo, Teflon® felületvédő adalékot tartalmazó falfestéket biztosított, melyből lakószobák, közösségi terek és az intézmény mosodája lesz felújítva. A festést önkéntes dolgozók, karbantartók és szülők közösen valósítják meg. Az intézményben autista, autisztikus tünetű, enyhe, középsúlyos és súlyos fokban lévő, illetve halmozottan sérült és más fogyatékossággal élő személyeket – többségében fiatalokat látnak el. Teljes körű ellátásban, állapotuknak megfelelő terápiás fejlesztésben és foglalkoztatásban részesülnek. Bentlakásos ellátásban 50 fiatal él, akik hálótere is megszépül a közeljövőben.
A festékek (Poli-Farbe Neo és Platinum Kid) egyéni tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen alkalmasak egészségügyi intézmények megszépítésére és hosszú távú megóvására valamint moshatósága miatt higiéniai tisztíthatóság szempontjából is kiválónak bizonyulnak a felületek felújítására.
A felújításhoz szükséges ecseteket, hengereket, és a szükséges szerszámokat a VIP Color Kft. biztosította az intézmények részére.

A GYEK festékadományát Gombos Edina, televíziós műsorvezető, a festékgyár reklámarca, Majoros Anita, a Poli-Farbe marketing munkatársa, Podmaniczki Attila, a Poli-Farbe alkalmazástechnikusa, a szerszámokat Juhász Béla, a VIP Color Kft. vezetője adta át Dr. Csiba Gábor főigazgató-főorvosnak, Pásztor Mariannának a Kosztyu Ádám Alapítvány képviselőjének és István Lászlónak, édesapának.
A Miskolci Autista Házban Elek János, a Miskolci Autista Alapítvány elnöke, Szalkainé Haraszti Krisztina, az intézmény vezetője, valamint a Intézmény dolgozói, a sérült fiatalok és hozzátartozóik vették át a festékadományt Gombos Edinától, Majoros Anitától és Podmaniczki Attilától.