Hazatért Szíriából az a három férfi, akik nyaralásukat töltötték a polgárháborús országban, ahol az elmúlt félévben közel 40 ezer ember halt meg, és több százezren menekültek el. A volt rendőröket a felkelők rabolták el és engedték később szabadon. A sztori nagyon gyanúsnak tűnik, és ezt erősíti az Index ma kirakott videója is, amelyben a TEK vezetője azt súgja a hazaérkezésük után a TEK-kel közös sajtótájékoztatót tartó három férfi egyikének: „Mondjál kevesebbet, akkor nem tudnak belekötni.”

 

Kérdésre válaszolva a nyilatkozó túsz azt mondja, hogy magánúton jártak Damaszkuszban, „volt városnézés is”. Mint mondja, abból egy szó sem igaz, hogy a rezsimhez vagy a másik oldalhoz tartoztak volna, azon kívül, hogy „a vendégszeretetüket élveztük”.

Ez hangzott el nagyjából a tegnapi sajtótájékoztatón, na meg a fenti videó végén hallható beszólás Hajdútól, a TEK vezetőjétől. Mi nem tudjuk, mit csinált a három magyar kint, és igazából nem is akarunk róla spekulálni, de ezek a válaszok borzasztó gyengék, Hajdú tegeződése borzasztó, ha pedig az igazat mondja a három fickó, akkor miért is baj, ha a sajtó többet akar megtudni?

Még akár el is tudnám fogadni, hogy van olyan érdeke a magyar és a szíriai népnek amiért hazudni kell, de akkor csinálják rendesen, mert ha a magyar közvéleményt nem tudják átverni, vagy az igazságot elmondani, akkor maga ez az érdek kérdőjeleződik meg. És ha már egy csili-vili sajtótájékoztatón kell bemutatni a szegény magyar turistákat, ha ez kötelező, mert dicsőíteni kell a TEK-et, akkor ne mondjunk olyat, hogy „mondjál kevesebbet”. Tessék eldönteni, akarnak-e információt adni vagy sem. Ha akarnak, ne csodálkozzanak, ha kérdés is lesz.

Merthogy a titkolózás mindig az összeesküvés-elméleteket segíti, főleg ha ilyen béna. Tényleg nem tudjuk, mi történt Szíriában, spekulálni is nagyjából fölösleges ennyi információból, de ez a sajtótájékoztató és az egész ügy a magyar titkosszolgálat, és TEK legnagyobb szégyene.