Négyen támadtak egy rendőrre, megverték, fegyver csövét dugták a szájába Sajószentpéteren. Egy köztiszteletben álló rendőrt vertek meg az elmúlt hétvégén egy sajószentpéteri lakásban, a támadói egyikének elfogására vonult ki a Terrorelhárítási Központ (TEK).
A rendőrt egy erőszakos bűncselekmények miatt már többszörösen büntetett helybeli férfi kereste meg néhány hete azzal, hogy segítsen neki kihozni a rács mögül börtönben sínylődő barátnőjét. Értesüléseink szerint, a rendőr kerek-perec elutasította a férfit, megmondta neki, hogy nem tud és nem is akar neki segíteni.

 

A férfi azonban nem elégedett meg ennyivel, a múlt héten felhívta a rendőrt, hogy Sajószentpéteren elkövetett bűncselekményekről tud információt adni, de nem volt hajlandó nyilvános helyen találkozni a rendőrrel, nehogy meglássa, és „vamzernek” – besúgónak – nézze valaki.

A rendőr belement, hogy miután leadja a szolgálatot, felmegy a férfi lakására. A rendőr, immár civilben, szolgálaton kívül csengetett be a férfihoz, ott azonban már négyen várták. Összeverték és egy fegyver csövét dugták a szájába, egyedül a lélekjelenlétének köszönhető, hogy el tudott menekülni a helyszínről.

Az akcióval kapcsolatban Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa kezdetben mindössze annyit árult el, hogy „rendőri intézkedés van folyamatban”, később pedig a TEK-hez küldte munkatársunkat információkért.Traffner Éva, a TEK szóvivője azonban az mondta, ő mindössze annyit tud megerősíteni, hogy hajtott-e végre beavatkozást a valamelyik egységük, mivel „megrendelésre” dolgoznak, az alapügyet nem ismerik, abban az ügy gazdája, jelen esetben a megyei rendőr-főkapitányság adhat tájékoztatást. Dobi Tamás végül annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy egy körözött fegyveres bűnöző elfogására tettek kísérletet a rendőri egységek.

 

Az esettel kapcsolatban komoly hírzárlat van érvényben