Talán már maga is elhitte, hogy egy életre túljár a rendőrök eszén, de két és fél év bujkálás után kattant a bilincs a legkeresettebb magyar bűnöző M. Róbert csuklóján. A „fekete sereg” bujkálóvezérét, a Blikk információi szerint a spanyol hatóságok csípték nyakon nemzetközi körözés alapján.

 

Úgy tudjuk a nyomozás több szálon folyt. Elsősorban M. Róbert családtagjait figyelték, leginkább az egyik testvérét, aki külföldön prostituáltak futtatásából élt, őt végül elfogták, testvéréről azonban nem szereztek információt.

A szlovák hatóságok információi szerint viszont náluk is bujkált a férfi, sőt nem egyszer látogatást tett Magyarországon is. Volt olyan adat, amely szerint egy Edelény közelében lévő tanyánál látták M.-et, pontos személyleírást adtak róla, sőt az általa használt autó típusát és rendszámát is feljegyezték. Ez egy használható nyomnak bizonyult.

Azonban amíg a nyomozók a fél világon át keresték a rettegett bűnözőt, és 28 társa a vádlottak padján próbált enyhébb büntetésért folyamodni idén februárban, M. stílusosan adott életjelet magáról. Távollété­ben levélben biztosította a bíróságot ártatlanságáról.

Vesztére azonban ezzel is csak egy újabb nyomot szolgáltatott a rendőröknek, akik vizsgálták, hogy honnan került a bírósághoz a levél, és milyen útvonalon, kapcsolatokon keresztül érkezett.

 

Az összegyűjtött információk segítségével pár nappal ezelőtt sikerült elfogni a magyar kriminilisztika utóbbi 10 évének egyik rettegett bűnözőjét, s várhatóan rövid időn belül haza is szállítják, hogy megkezdje börtönbüntetését.

A bíróság ugyanis életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte M. Róbertet, az általa vezetett bűnbanda tagjai pedig összesen 153 év börtönbüntetést kaptak. blikk.hu