Amikor Szegedi Csanád tiszteletét teszi Slomó rabbinál,  az valami olyan penetránsan amerikai, megtérő-náci filmes klisé, annyira a médiára konstruált szájbarágás, az auschwitzi út fölajánlása akkora giccs Szegedi részéről, hogy érdemes kitalálni egy-két konteót magyarázatképpen.

 

A Fidesz csinálta

Akinek Slomó köztudottan „embere” – a Fidesz találta ki, hogyan lehetne még nagyobbat rúgni Szegedibe és volt pártjába. Egy komoly ellenérv, hogy elvileg Szegedi kezdeményezte a találkozót, valami előnyt tehát neki is kellet kínálni.

A zsidók csinálták,

hogy megerősítsék törzsi vallásuk presztízsét: nem engedhetik meg, hogy ha valaki a Könyv szerint zsidó, akkor elkóborolt bárány legyen, másfelől óriási győzelem lehet a nácik fölött visszahódítani egy hitsorsost. Ellenérv: a mai magyar hangulatban a zsidóknak tökre nem érdeke durva politikai kérdésekben exponálni magukat

A Csanád csinálta 1.

Ezzel a manőverrel biztosítja a politikai túlélését, ő lesz a fideszes-zsidó. A sajtóban a zsidó származású nemzeti érzelmű ember (ebből a média-karakterből már jónéhány szaladgál a jobboldalon) Szegedi tehát bejelentkezett műsorvezetőnek az Echo tévé éjszakai műsorsávjába. Ellenérv: Elég okos egy ilyen átpozicionálás végrehajtásához?

A Csanád csinálta 2.

Tényleg elege van a gárdamellény-divatból.