Addig akarnak menni,  míg harcuk eredményes nem lesz.
Petícióval fordul a kazincbarcikaiak egy csoportja az egészségügyi államtitkársághoz, ahol csütörtökön délután fél négykor fogják átadni folyamodványukat. A civilekből álló csoport hét pontban fogalmazta meg követeléseit, amelyekkel a kazincbarcikai kórházban az utóbbi néhány hétben elrendelt változtatások visszavonását kívánják elérni.

Terveik szerint a „Szabadon szülni, szabadnak születni” címet viselő fogalmazványt a kormányon lévő minisztériumi vezetőknek és a médiának juttatják el. A petíciót megfogalmazó Szentesi Szilvia munkatársunknak elmondta: nem tartják elegendőnek a kórház megmentéséért kifejtett eddigi erőfeszítéseket, ezért vették kezükbe a kezdeményezést. Valójában civil kezdeményezésről van szó, de a Jobbik támogatását is élvezik.
A szerkesztőségünkbe is eljuttatott petícióban megfogalmazottak szerint a folyamodvány aláírói „kérik és követelik” a szülészet, a gyermekosztály, a belgyógyászat, sebészet, szemészet és a sürgősségi osztályok „visszaadását” olyan formában, ahogy azok korábban működtek. Szentesi Szilvia elmondta még: addig folytatják harcukat, míg az eredményes nem lesz.
www.boon.hu