Év végére születhet elsőfokon ítélet a miskolci önkormányzat és az Avas szálló tulajdonosa közötti perben – írja a boon.hu.
Még javában tart, előre láthatólag év végére lehet első fokú ítélet az Avas szálló tulajdonosa elleni perben, mondta a boon.hu-nak Pásztor Imérel, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. A laparról hónapokkal ezelőtt már beszámolt, hogy a háborús éveket idéző szálló tulajdonosa és a miskolci önkormányzat perben áll egymással.

– Jelenleg igazságügyi szakértő bevonásával annak megállapítása folyik, hogy mennyi az elszámolható tulajdonosi befektetés, azaz hogy mennyi lesz az önkormányzat esetleges fizetési kötelezettsége a befektetővel szemben – mondta Pásztor Imre.
Kérdeztük, indított-e felszámolási eljárást a város a tulajdonossal szemben (erről, mint tervről, korábban a polgármester beszélt lapunknak), de Pásztor Imre azt mondta, jelenleg nincs ilyen folyamatban. Hozzáfűzte, tudomásuk szerint korábban már több esetben érkezett a befektetővel szemben felszámolási eljárás elrendelése iránti kérelem.
További információt nem tudhattunk meg az ügyről: a kommunikációs vezető arra hivatkozott, hogy amíg a per nem fejeződött be, nem mondhat részleteket.
Az év elején írtuk, ingatlanforgalmi szakértő állapítja majd meg az Avas szálló értékét, vagyis hogy mekkora az az összeg, amiért az önkormányzat reális áron élhet visszavásárlási jogával. Arról viszont, hogy mennyit szánna a város a visszavásárlásra, korainak tartotta még nyilatkozni akkoriban a város vezetése.
– A város komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a tulajdonossal közösen, együttműködve befektetőket találjon a szálló továbbépítésére – jegyezte meg az év elején Dobos Tímea a miskolci önkormányzat szóvivője.
Forrás: IngatlanHírek.hu