Hosszú hétvégét töltött  a miskolci Marincsák család Gyurcsány Ferenc nyaralójában. A volt miniszterelnök januárban költözött hozzájuk három napra, mert a családfő levelet írt neki arról, hogy a politikusoknak fogalmuk sincsen, milyen körülményeket kell elviselniük az egyszerű embereknek.

A Demokratikus Koalíció elnöke most viszonozta az akkori vendéglátást. – Klára, a feleségem hozta el a budapesti pályaudvarról Kötcsére a családot. Bruchettával (paradicsomos pirítós) vártam a vendégeket, amely Rékának (18), a nagylánynak annyira ízlett, hogy másnap este is készítettem. Grilleztünk, beszélgettünk, voltunk falunapi koncerten és az evangélikus templomban, közösen néztük meg az olimpia nyitóünnepségét is. Lackó (20), a család nagyfia életében először fürdött a Balatonban – mesélte Gyurcsány a Blikknek.

A hét végi kikapcsolódás után együtt utaztak vissza a fővárosba, elmentek moziba, egy bevásárlóközpontban megebédeltek, majd egy kiállítást is megnéztek.

– Nem sokan mondhatják el magukról, hogy az ország volt miniszterelnöke három napig kiszolgálta őket – lelkesedett Katalin. – Ferenc leste minden kívánságunkat, végig ő főzött ránk – mesélte a miskolci asszony. blikk.hu