A miskolc Holding Zrt. 36+70 millió forintot fizethet  a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-nek – értesült a boon.hu.

A miskolci közgyűlés elé került a DVTK-val kapcsolatos közgyűlési napirend. Dr. Kriza

Ákos polgármester előterjesztését zárt ülésen, a nyilvánosság kizárásával tárgyalták meg az önkormányzati képviselők. Az anyag előkészítését, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Pálffy Kinga jegyezte, és a címe a következő: „Javaslat a Diósgyőr FC Kft.-t érintő döntések meghozatalára″.

 

Az előterjesztés két, milliós nagyságrendű pénzügyi döntésre tett javaslatot. Ezek közül az egyik az, hogy az önkormányzat és a diósgyőri futballban szerepet vállalt Leisztinger Tamás cége között 2010. szeptember 9-én létrejött szerződés értelmében a Miskolc Holdingnak éves szinten 24 millió forinttal kell támogatnia a DVTK-t működtető céget, és mivel ebben a tárgyban a korábban megkötött szponzorációs szerződés lejárt, így újabb megállapodás aláírására kért engedélyt az előterjesztő a közgyűléstől, a 2012. július 1-jei és a 2013. december 31-i időintervallumra.
Az előterjesztés másik részében arra tett javaslatot Pálffy Kinga, illetve dr. Kriza Ákos a Miskolc Holding Zrt.-nek a DFC Kft.-ben tervezett tulajdonrész szerzéséhez kapcsolódóan, hogy a közgyűlés adja áldását arra, hogy szükség esetén a Miskolc Holding Zrt. maximum 70 millió forint erejéig készfizető kezességet vállalhasson a DFC Kft. folyószámlahiteleiből fakadó tartozásaiért, azt követően, hogy a holding tulajdonrész szerzése megtörténik a DFC Kft.-ben.
Mint azt a napirend tárgyalása után a boon.hu megtudta: az előterjesztést elfogadta a közgyűlés, ez egyben azt is jelenti, hogy 36+70 milliós kötelezettségvállalást tettek a Miskolc Holding Zrt.-re.
Az önkormányzati ülés helyszínén a jegyző, dr. Csiszár Miklós távollétében dr. Szabó Zoltánt kérdezte a regionális portál arról, miért volt szükség arra, hogy ismét zárt ülésen tárgyalják meg a DFC Kft.-vel kapcsolatos előterjesztést. A kérdésre az aljegyző annyit válaszolt, hogy „biztos azért, mert a gazdasági érdekek ezt kívánták″.