A Rotary Club Miskolc-Tapolca július 28-án másodszor

 rendezte meg Miskolc fürdővárosi tradíciókat ápoló városrészében az immár hagyományosnak tekinthető Anna-bált.

 

A Bástya Wellness Hotel & Conference báltermében tartott bál fővédnöke a Rotary Magyarország 2012/13-évi kormányzója Ungvári Zsigmond volt. Az előző évi rendezvény nem titkolt célja az Anna-báli hagyományok a múlt század patinás rendezvényeihez méltó újjáélesztése, valamint az érdeklődők figyelmének régiónkra irányítása volt. A teltházas rendezvény résztvevői között találkozhattunk a régió prominens személyiségei mellett számos külföldről érkezett vendéggel is, akik a térség természeti kincsei és történelmi emlékei nyújtotta élmények mellett részesei lehettek Miskolc város és vonzáskörzete egyre szélesedő kulturális programkínálatának és növekvő idegenforgalmi vonzerejének.

A 2012. évi miskolctapolcai Anna-bál a Rotary céljaival összhangban jótékonysági célkitűzéssel is gazdagabb lett. A hagyományokhoz híven a Rotary Club Miskolc-Tapolca jótékonysági akcióinak kedvezményezettje a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központja, amit a klub megalakulása óta csaknem minden évben műszeradománnyal támogatott.

Köszöntőt mondott a megnyitón Ungvári Zsigmond a Rotary Magyarország 2012/13 évi kormányzója, a bál fővédnöke, Apáti Pál György a Rotary Club Miskolc-Tapolca 2012/13 évi Elnöke. Az estén meglepetésként elismerést adtak át Bihari Andrásnak, a Rotary Club Miskolc-Tapolca alapítójának és egyben háznagyának, aki elmondta, nagyon meglepte az elismerés, ami nagyon jól is esik neki.

A humanitárius szolgálat mellett a szervező miskolctapolcai rotaristák mindig nagy hangsúlyt fektettek a nemzeti hagyományaink ápolására és a tehetséges művészek felkarolására. Ezzel összhangban az idei Anna-bál rendezvényein is csak olyan alkotóműhelyek művészei léptek fel és szórakoztatják a közönséget, akik magas szintű munkájukat térségünk jó hírét öregbítve Miskolcon, vagy a város szűk környezetében végzik. Fellépett az est folyamán a Szinvavölgyi Táncegyüttes, Hegyaljai Sándor bűvész, a 4 Dance Club Tánc Stúdió, Daragó István és Balajti Péter gondoskodott a talpalávalóról, éjfél után pedig a V-Tech koncertjét élvezhették a bálozók.

A rendezvény fő támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Idegenforgalmi-, valamint Kulturális Mecénás Alapja. Természetesen a bál szépe választás az idén sem maradhatott el.

minap.hu